Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ferrero-Waldner za nastavak misije OESS-a na Kosovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenica Europske komisije za vanjske poslove Benita Ferrero-Waldner zauzela se danas, na sjednici Stalnog vijeća OESS-a u Beču, za ostanak misije OESS-a na Kosovu, jer bi njeno moguće povlačenje, kako je rekla, bilo na štetu kosovskih etničkih manjina.

"Moramo dobro razmisliti prije donošenja odluke i osigurati da ostanemo posvećeni cilju -učvršćivanju stabilne i mirne budućnosti za Kosovo i regiju", rekla je Ferrero-Waldner.

Pročitajte i ovo Ilustracija Reagirao i Vučić Od četvrtka na Kosovu samo jedna dozvoljena valuta: Dinar se izbacuje iz upotrebe, Srbiju optužili za zloporabu novca Ilustracija Novi izazovi Kosovo izbacuje srpski dinar iz prometa, Vučić kaže da je to pokušaj progona srpskog naroda s Kosova

Ona je također rekla da su misije OESS-a na Balkanu "uspješne priče" i spomenula Hrvatsku gdje je misija OESS-a uspješno zaključena krajem prošle godine. 

Zauzela se i za nastavak rada misija u Bjelorusiji i središnjoj Aziji.

Na konferenciji za novinstvo Ferrero-Waldner je izjavila da EU ne očekuje nasilje ili bilo kakve "žestoke akcije" od strane Srbije zbog proglašenja neovisnosti Kosova.

Europska unija je Srbiji ponudila vrlo dobar privremeni politički sporazum, rekla je Ferrero-Waldner i dodala da time nije odustala od zahtjeva za izručenjem odbjeglog haškog optuženika Ratka Mladića.

"Srbijanskom stanovništvu želimo pokazati da ih želimo u Europi", rekla je europska povjerenica i izrazila nadu da će predsjednički izbori u Srbiji, u drugom krugu 3. veljače, biti slobodni i pošteni, te kazala da će EU potom odlučiti o daljnjim koracima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene