Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Počinitelji napada u San Bernardinu koji su ubili 14 osoba prošli tjedan u Kaliforniji bili su dulje vremena radikalizirani i vježbali su gađanje, objavila je u ponedjeljak američka savezna policija (FBI).


Tašfin Malik i njezin suprug Sajed Faruk obilazili su streljane u području Los Angelesa, rekao je David Bowdich, iz ureda FBI-ja u Los Angelesu.

Vezani članci Istraga oko Gabby Petito - 3 Otkrivaju se novi detalji o nestaloj influencerici Gabby Petito (22): Sporni su SMS-ovi, policija pretresla kuću osumnjičenog zaručnika Pucnjava u Kaliforniji - 2 VIDEO Krvavo jutro u Kaliforniji: Zaposlenik željeznice otvorio vatru u spremištu za vlakove, ubio osmero ljudi

Njih dvoje bilo je "dulje vremena radikalizirano", rekao je.

Američka savezna policija istražuje napad počinjen prošlog tjedna i smatra ga terorističkim činom.

No Bowdich je rekao kako nema dokaza da je tragedija koja se smatra najsmrtonosnijim terorističkim napadom u Sjedinjenim Državama nakon napada 11. rujna, bio planiran u inozemstvu.

UČINILA TO NA FACEBOOKU 'Prisegla na odanost vođi Islamske države'

Malik i Faruk su naoružani jurišnim puškama upali u centar za osobe s teškoćama u kojemu je on radio i gdje se održavao božićni domjenak te su počeli pucati po njegovim kolegama. Četrnaest osoba je ubijeno, a 21 je ranjena. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook