Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prvi vlakovi Eurostara, nakon višednevnog prekida prometovanja, stigao je u utorak prijepodne u London, izvijestila je glasnogovornica tvrtke.


'Vlak Eurostara iz Pariza je krenuo u 8.10 po lokalnom vremenu, a u London je stigao u 9.38' rekla je glasnogovornica. Još je jedan vlak, koji je iz Bruxellesa krenuo u 8.15, stigao na željezničku postaju u Londonu u 10.06.

Oba vlaka bila su puna putnika, što je ukupno 750 osoba po vlaku. Prometovanje Eurostara prekinuto je u noći na subotu. Iz uprave tvrtke savjetuju svim putnicima koji namjeravaju putovati Eurostarom u predstojećih par dana da, ako im nije nužno, to ne čine sada, već da odgode putovanje nakon Božića. Prioritet u putovanjima imaju putnici koji su kupili karte za ove dane u kojima vlakovi nisu prometovali.

Vezani članci Policija, ilustracija Strašna tragedija u Kaštel Gomilici: Teretni vlak udario maloljetnika i na mjestu ga usmrtio Prometni problemi Omiša - 3 Stanovnici Omiša mogu odahnuti, iz drugog pokušaja uspio servis mosta preko Cetine: "Alternativni pravci bili su neizdrživi"

>> Treći dan obustavljen promet Eurostarovih vlakova

>> VIDEO: Ogorčeni i uplakani putnici Eurostara

Zbog prekida prometa tisuće su putnika ostale blokirane s obje strane kanala. Jutarnji vlak krenuo je s postaje Gare du Nord u 8.09 sati. Eurostar, u zajedničkom vlasništvu francuskih i belgijskih državnih željeznica te Velike Britanije, otkazao je sve vlakove tri dana zaredom nakon što je 2.500 ljudi ostalo zarobljeno u tunelu 16 sati u subotu. Eurostar je najavio da će djelomično obnoviti promet u utorak, a prioritet će imati putnici koji imaju karte od prošle subote ili nedjelje.