Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Francuska planira istragu

Treći dan obustavljen promet Eurostarovih vlakova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Eurostar već treći dan obustavlja vožnju vlakova kako bi istražio prekid prometa tijekom vikenda koji je u francusko-britanskom tunelu zarobio oko 2.500 putnika, dok Francuska najavljuje javnu istragu.

Eurostar, u vlasništvu francuskih i belgijskih državnih željeznika te Velike Britanije, okrivio je loše vrijeme za problem koji je poremetio Božićna putovanja tisućama putnika. Francuski dužnosnici dvoje je li to jedini razlog za prometni kaos.

Pročitajte i ovo Vlak zgazio ženu u Kaštel Sućurcu - 2 Kaštel Sućurac FOTO Užasna nesreća u Dalmaciji: Pješakinja poginula u naletu vlaka na pružnom prijelazu Odbjegli vlak u Indiji Pokrenuta istraga VIDEO Odbjegli vlak jurio 70 kilometara bez vozača

>> VIDEO: Zbog snijega 2.500 putnika sate proveli u tunelu

'Ne vjerujemo da Eurostarovi vlakovi ne mogu prometovati tri dana zbog snijega, mora da je u pitanju tehnički problem', rekao je francuski ministar prometa Dominique Bussereau tijekom posjeta Kini, zajedno s premijerom Francoisom Fillonom. Eurostar je priopćio da je pokrenuo 'neovisnu istragu o problemima proteklih dana'. Objavio je da je ulazak vlaka s velike hladnoće u topli tunel uzrokovao kondenzaciju koja je utjecala na električni sustav. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene