Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijedlog iz Bruxellesa

Najbesmisleniji zakon ikad? Traže rigorozne testove za kuhinjske rukavice!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukoliko prijedlog bude usvojen, gumene i platnene kuhinjske rukavice, koje imaju široku upotrebu, mogle bi poskupjeti i do 20 posto.

Rukavice koje svakodnevno koristimo u kuhinji, odnosno u kućanstvu općenito, uskoro će morati na rigorozne testove prije nego budu u upotrebi.

Naime, idućeg tjedna u Bruxellesu odlučivat će se o novoj regulativi u Europskoj uniji prema kojoj bi rukavice za pranje trebale dobivati certifikat da su nepropusne za deterdžente dok bi rukavice koje se, primjerice, koriste kod pečenja i kuhanja morale biti otporne na temperaturu od oko 200 stupnjeva.

Ukoliko prijedlog bude usvojen, ovi će proizvodi, koji imaju široku upotrebu, poskupjeti i do 20 posto, procjenjuje se.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na sprovodu Kom Jong-Ila Ni na -9 nisu smjeli nositi rukavice, kape i šalove Slika nije dostupna Zbor 'Bijele rukavice' VIDEO: Pjevanje na znakovnom jeziku

Osim toga, rukavice koje su već na tržištu morale bi biti povučene dok na police ne stignu nove, standardizirane i testirane, piše Daily Mail.

Britanski ministar gospodarstva Matt Hanckok već naveliko lobira protiv prijedloga koji dolazi iz EU jer smatra da je to udarac i na običnog čovjeka i na gospodarske subjekte.

Od 'europskog bolesnika' do 'preokreta': Ugledajmo se na susjede!

Glasnogovornik Europske komisije izjavio je kako je regulativa usmjerena upravo na zaštitu ljudi od ozljeda i teških opeklina koje se često događaju, osobito kod upotrebe platnenih rukavica.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene