Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ukoliko prijedlog bude usvojen, gumene i platnene kuhinjske rukavice, koje imaju široku upotrebu, mogle bi poskupjeti i do 20 posto.


Rukavice koje svakodnevno koristimo u kuhinji, odnosno u kućanstvu općenito, uskoro će morati na rigorozne testove prije nego budu u upotrebi.

Naime, idućeg tjedna u Bruxellesu odlučivat će se o novoj regulativi u Europskoj uniji prema kojoj bi rukavice za pranje trebale dobivati certifikat da su nepropusne za deterdžente dok bi rukavice koje se, primjerice, koriste kod pečenja i kuhanja morale biti otporne na temperaturu od oko 200 stupnjeva.

Ukoliko prijedlog bude usvojen, ovi će proizvodi, koji imaju široku upotrebu, poskupjeti i do 20 posto, procjenjuje se.

Vezani članci Slika nije dostupna Kako to rade Danci? Slika nije dostupna Što to Madonna toliko skriva?

Osim toga, rukavice koje su već na tržištu morale bi biti povučene dok na police ne stignu nove, standardizirane i testirane, piše Daily Mail.

Britanski ministar gospodarstva Matt Hanckok već naveliko lobira protiv prijedloga koji dolazi iz EU jer smatra da je to udarac i na običnog čovjeka i na gospodarske subjekte.

Od 'europskog bolesnika' do 'preokreta': Ugledajmo se na susjede!

Glasnogovornik Europske komisije izjavio je kako je regulativa usmjerena upravo na zaštitu ljudi od ozljeda i teških opeklina koje se često događaju, osobito kod upotrebe platnenih rukavica.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook