Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premašuju mjere UN-a

EU donijela paket sankcija protiv Irana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska unija danas je uvela sankcije protiv Irana, koje premašuju mjere Ujedinjenih naroda, kako bi privoljela Teheran da se vrati pregovorima o svojem nuklearnom programu.

Ministri vanjskih poslova zemalja članica Europske unije izglasali su u ponedjeljak u Bruxellesu paket sankcija protiv Irana u području energetike, koje uključuju zabranu investiranja u plinski i naftni sektor, tehničku pomoć ili prijenos tehnologije. Sankcije također uključuju pomorski i zračni teretni promet. Riječ je cijelom popisu mjera koje će stupiti na snagu kada se objave u službenom glasilu EU-a.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Uz te dodatne mjere, Unija je potvrdila sankcije koje su Ujedinjeni narodi izglasali protiv Irana prošli mjesec.

'Sankcije su najvažniji instrument za uvjeravanje Irana da se vrati pregovorima o njegovu programu obogaćivanja uranija', izjavio je prije početka sastanka talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini.

Iran tvrdi da razvija svoj nuklearni program isključivo u miroljubive svrhe, a Ujedinjeni narodi traži obustavu programa dok Teheran dokaže da ne pokušava izraditi nuklearnu bombu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene