Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Erjavec:

'To što se dogodilo bila je velika pobjeda slovenske diplomacije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec pohvalio je u četvrtak odluku slovenske vlade koja je imenovala novig suca u Arbitražnom sudu.

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec pohvalio je u četvrtak odluku slovenske vlade, koja je u srijedu imenovala kao svog novog suca u Arbitražnom sudu za rješenje graničnog prijepora s Hrvatskom kao slovensku diplomatsku pobjedu.

Pročitajte i ovo Karl Erjavec (Foto: AFP) Ionako je slovenska vlada u ostavci Erjavec: "Susret Plenković-Cerar je moguć, ali bolje da do njega ne dođe" Slika nije dostupna Erjavec: "Slovenija će od Komisije tražiti posredovanje u sporu oko stare devizne štednje"

"To što se jučer dogodilo bila je velika pobjeda slovenske diplomacije", kazao je Erjavec novinarima pri dolasku na redovnu sjednicu slovenske vlade.

Umjesto Jerneja Sekoleca, koji je zbog arbitražnog skandala odstupio, slovenska vlada u utorak je za svog novog suca u peteročlanoj arbitraži imenovala Ronnyja Abrahamsona, predsjednika Međunarodnog suda pravde.

Premijer Cerar je tom prigodom rekao da je imenovanjem novog suca Slovenija uklonila sve prepreke radu arbitraže te da se ona može nastaviti i donijeti konačnu presudu, kako je bilo i najavljeno.

JEDNOGLASNA ODLUKA SABORA Hrvatska izlazi iz arbitražnog postupka

Komentirajući poziv Stalnog arbitražnog suda Hrvatskoj i Sloveniji kao strankama u sporu da se održe hitne konzultacije o arbitražnom sporu, Erjavec je rekao da očekuje raspravu o tom pitanju te nastavak rada suda "u skladu s arbitražnim sporazumom".

Sloveniju će na raspravi koji je sazvao sud o nastalom problemu, nakon najave Hrvatske da će istupiti iz arbitraže, zastupati slovenska agentica Mirjam Škrk, kazao je Erjavec koji očekuje da će taj postupak biti vrlo brzo okončan.

"Nadam se da će današnja rasprava u hrvatskom Saboru biti kulturna i da su oni svjesni da se arbitražu ne može zaustaviti", kazao je slovenski ministar vanjskih poslova.

Rasprava u Saboru je gotova i zastupnici su jednoglasno donijeli odluku o izlasku Hrvatske iz arbitražnog postupka. Tijek današnje sjednice pročitajte OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene