Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Turski premijer Recep Tayip Erdogan opravdavao je u nedjelju pred više od 100.000 svojih pristaša uporabu sile protiv prosvjednika koji već više od dva tjedna traže njegovu ostavku, dok su u Istanbulu trajali sporadični sukobi.


Dva glavna turska sindikata su pozvala na opći štrajk u ponedjeljak u znak prosvjeda protiv brutalne represije sukoba u Istanbulu, Ankari i nekoliko gradova zemlje tijekom vikenda. ta dva sindikata zajedno imaju oko pola milijuna članova.

Prosvjednici Erdoganu zamjeraju što potkapa laičke temelje republike. Šef vlade je ponovo demonstrirao silu pred više 100.000 pristaša svoje Stranke pravde i razvoja (AKP).

Vezani članci Prosvjedi u Mjanmaru Policija i vojska pucale i ubile 38 prosvjednika, među njima četvero djece: "To je užasno, to je pokolj" Novinarkama izrečena kazna zatvora od dvije godine 01 Mislite li da je hrvatsko pravosuđe birokratizirano? Bjeloruske novinarke kažnjene zatvorom jer su snimale prosvjed

>> Demonstracija sile: Erdogan na skupu okupio desetke tisuća ljudi

'Rekao sam da smo došli od kraja. Da je postalo nepodnošljivo. Jučer je vođena operacija i Trg Taksim i park Gezi su očišćeni', rekao je Erdogan, što je masa popratila povicima odobravanja. Riječ je o najvećem okupljanju Erdoganovih pristaša od početka krize koja potresa Tursku. (I.D./Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook