Obavijesti Video Pretražite Navigacija
13 tisuća oboljelih

Epidemija kolere pogodila Nigeriju, širi se na susjedne zemlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najgora epidemija kolere u posljednjih 19 godina zahvatila je Nigeriju. 13 tisuća ljudi oboljelo je samo u toj zemlji, a zaraza se širi i u susjedne države.

Tisuće djece može umrijeti svakog trenutka u nekoj od loše opremljenih nigerijskih bolnica. Zemlju je pogodila najgora epidemija kolere u posljednjih dvadesetak godina. Oboljelo je 13 tisuća ljudi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' Slika nije dostupna Na vrhuncu epidemije Hrvat pripadnik Crvenog križa bori se protiv kolere na Haitiju

‘Oko jedanaest sati sjedili smo u kući, govorio nam je o bolesti. Sljedeće jutro primljen je u bolnicu. Bio je tamo jedan dan. Dva dana poslije je umro’, opisao je Amad Yusuf, brat preminulog od kolere.

Obilne kiše zagadile su izvor vode. ‘Bez prosvjetljivanja, bez brige za oboljele, definitivno će biti gore’, uvjeren je Adamu Abubakar iz Crvenog križa. U dva mjeseca umrlo je 800 ljudi. Epidemija se širi u Kamerun, Čad i Niger.

‘Ako pogledate dokumente, vidjet ćete da je u nekim našim državama postotak smrtnosti veći i od 10 posto. Većina umre kod kuće, ne u bolnicama’, rekao je nigerijski zdravstveni djelatnik, Musa Mohammed.

>> Nigerija: Nafta na plažama svakodnevna je pojava

Bolest je lako spriječiti. Sve što treba je čista voda i bolji higijenski uvjeti. To nema 150 milijuna Nigerijaca, Bolji život do njih ne dolazi iako Nigerija zarađuje milijarde jer je jedan od najvećih izvoznika nafte u Africi.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene