Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje 27 osoba ubijeno je, a više od 80 ranjeno u subotu u trostrukom samoubilačkom napadu počinjenom na tržnici u Loulou Fou, čadskom otoku na jezeru Čad, rečeno je iz sigurnosnog izvora u glavnom gradu Čada N'Djameni.


"Tri samoubojice aktivirale su na sebi eksploziv na tri različita mjesta na tjednoj tržnici u Loulou Fou na otoku na jezeru Čad", kazao je neimenovani sigurnosni izvor.

Vezani članci Eksplozije u Nigeriji (Foto: AFP) U Nigeriji u dvostrukom atentatu najmanje 13 mrtvih Slika nije dostupna S bebom na leđima i dvije djevojčice žena bombaš samoubojica napala tržnicu

U tim eksplozijama bilo je "30 mrtvih, od kojih trojica samoubojica, među civilnim stanovništvom i više od 80 ranjenih", rekao je.

To je područje čadska vlada 9. studenoga stavila pod režim izvanrednog stanja, nakon prethodnih samoubilačkih napada nigerijskih islamista Boko Harama, skupine koja se pridružila organizaciji Islamska država (IS).

BOMBAŠKI NAPAD U NIGERIJI Poginulo 32 ljudi, 80 ih je ranjeno

Već mjesecima skupina Boko Haram niže napade i samoubilačke napade na čadska sela na jezeru, smještena nekoliko kilometara od granice s Nigerijom.

Najpogibljeniji napad na obalama jezera Čad dogodio se 10. listopada. Trostruki napad eksplozivom koji su počinile samoubojice u podprefekturi Baga Sola završio je s 41 mrtvim i 48 ranjenih, po čadskoj vladi.

Jezero Čad dijele Nigerija, Niger, Kamerun i Čad. Na njemu su brojni otoci i otočići nastanjeni ribarima, a pristup im je težak zbog guste vegetacije što olakšava infiltriranje islamista Boko Harama na čadski teritorij kako bi ondje izveli napade. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook