Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekstremne hladnoće u Europi odnose žrtve

Smrznuli se otac i sin, muškarca nakon 52 sata u bunaru spasili susjedi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Val hladnoće u Europi i dalje odnosi živote uz sedam novih smrtnih slučajeva na Balkanu, šest u Poljskoj koliko i u Rumunjskoj od četvrtka, čime se ukupan broj stradalih približava 60.

Otac i sin smrznuli su se u Srbiji. U selu Duga Poljana se smrznuli jedan 88-godišnjak i njegov 64-godišnji sin, objavio je RTS, a jedan je muškarac pao u bunar i preživio 52 sata na ekstremnoj hladnoći prije nego što su ga spasili susjedi, kažu lokalne vlasti.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 3 Potraga se širi Hrvatska ponudila pomoć u potrazi za malom Dankom: HGSS-ovac otkrio koji su ključni koraci Policajci pronašli 93-godišnjakinju koja se smrzavala Raznježili javnost Policajci pronašli 93-godišnjakinju koja se smrzavala: Nosili je dva kilometra do kuće

Tisuće ljudi zapele su zbog obilnog snijega u brdovitim središnjim i južnim regijama Srbije. Izvanredno stanje uvedeno je u jedanaest općina.

Srbijanske vlasti zabranile su promet smrznutim Dunavom. Bugarska i Mađarska također su uvele zabranu na svom dijelu rijeke zbog opasnog plutajućeg leda.

U susjednoj BiH smrznulo se troje ljudi, a oko 50.000 stanovnika Zenice ostalo je bez grijanja zbog kvara u željezari ArcelorMittal koja domaćinstvima osigurava toplu vodu.

Trojica muškaraca 50-tih godina smrznula su se u Albaniji, a vlasti su u skloništa smjestile nekoliko stotina beskućnika.

U Turskoj je jedna osoba poginula, a deset ih je ozlijeđeno kada se kupola pod teretom snijega srušila u džamiji u Istanbulu.

Na sjeveru Grčke temperature su se spustile do točke smrzavanja što nije viđeno od 60-tih godina prošlog stoljeća, a od snijega su zabijelili i poznati spomenici u Ateni, poput Partenona ili Akropole koji se nalaze na uzvisinama iznad grada.

U valu hladnoće u Europi umrlo blizu 60 ljudi

U Poljskoj, koja je najugroženija, u ponedjeljak je umrlo još 6 osoba dok u nekim dijelovima zemlje temperatura pala na -20 stupnjeva C, objavio je u utorak Vladin centar za nacionalnu sigurnost.

U Rumunjskoj je zabilježeno šest smrti zbog smrzavanja u šest dana, objavilo je ministarstvo zdravstva u prvoj službenoj bilanci.

Na cijelom području Rumunjske u utorak je bilo na snazi upozorenje na ledene temperature jer je u središtu zemlje zabilježeno - 32 stupnja C. Škole su zatvorene u Bukureštu i okrugu Constante.

Val hladnoće iz Skandinavije od kraja tjedna zahvaća Europu gdje ugrožava posebice beskućnike. (Hina)

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene