Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za eksploziju na Terminalu 3, Peking Kapital Međunarodnog aerodroma odgovoran je muškarac u invalidskim kolicima.


BBC javlja kako je muškarac u invalidskim kolicima aktivirao eksplozivnu napravu - bombu kućne izrade. Mikroblog Sina Weibo državne Kineske središnje televizije objavio je da je jedan muškarac u invalidskim kolicima detonirao paket crnog baruta, koji se koristi za izradu petardi, u zoni međunarodnih dolazaka.

Vezani članci Eksplozija plina u Britofu (Foto: Facebook/Gasilsko reševalna služba Kranj) Eksplodirao plin u vatrogasnom domu u Britofu kod Kranja, šest osoba ozlijeđeno Slika nije dostupna Nisu joj dali da unese konjak u avion pa je učinila 'jedini logičan potez'

CNN javlja da je u eksploziji jedino on i ozlijeđen. Muškarac je prevezen u bolnicu, a kineska televizija CCTV je izvijestila da se radi o 34-godišnjem Ji Zhongxingu iz Hezea u pokrajini Shandong.

Kineska agencija Xinhua, prenosi BBC, javlja da je 34-godišnjak prije eksplozije dijelio letke i govorio ljudima da je bio pretučen od strane osiguranja u jednom incidentu u Južnoj Kini. RT prenosi pisanja s Twittera u kojima se navodi da je bio pretučen od strane policije nakon čega je ostao invalid te da je detonirao eksplozivnu napravu u znak protesta.

Incident nije utjecao na redove rasporede letenja i rad aerodroma.

Inače, Peking Kapital Međunarodni Aerodrom je, prema podacima iz 2012., drugi najprometniji aerodrom na svijetu.