Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Eiffelov toranj evakuiran je zbog prijetnje bombom. Nakon detaljne pretrage policija nije pronašla ništa sumnjivo pa je zaključeno kako je anonimna dojava bila lažna.


Pariška je policija danas evakuirala sve ljude s Eiffelovog tornja, jedne od najprimamljivijih turističkih lokacija u glavnom gradu Francuske.

>> Kim Jong-un usred Pjongjanga gradi repliku Big Bena i Eiffelova tornja!

Vezani članci Sukobi Žutih prsluka i policije u Parizu, ilustracija Prosvjeduju protiv rasta cijene goriva i politike Macrona: Policija suzavcem rastjerala "žute prsluke" s pariških trgova Pariz: Najmanje jedan policajac poginuo u napadu nožem u policijskoj postaji (Foto: AFP) Četvero policajaca u Parizu ubio njihov kolega: ''Bio je uzoran radnik, besprijekorne prošlosti, radio je u policiji više od 20 godina"

Sky News javlja da je razlog prijetnja bombom. Policija je s evakuacijom 324 metra visokog tornja krenula oko 14 sati, a sve je okončano dva i pol sata kasnije.

Francuski su mediji izvijestili da je stigao anonimni telefonski poziv o sumnjivom paketu, nakon čega je policija promptno reagirala.

Detaljnom pretragom nije pronađeno ništa pa je zaključeno kako je dojava bila lažna, a toranj je ponovno otvoren za posjetitelje.

Eiffelov je toranj podignut 1889. godine, a svake ga godine posjeti oko sedam milijuna turista. Današnja prijetnja bombom nije prva ovakva situacija na toj lokaciji ove godine. Isto se dogodilo i krajem ožujka, kada je toranj bio zatvoren oko sat vremena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook