Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svijet u malom

Kim Jong-un usred Pjongjanga gradi repliku Big Bena i Eiffelova tornja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad već nemaju priliku putovati svijetom, građani Pjongjanga dobit će priliku vidjeti 'svijet u malom'. Prema naredbi Kim Jong-una u središtu glavnog grada Sjeverne Koreje gradi se tematski park s replikama Big Bena i Eiffelova tornja.

Dok Južna Koreja i ostatak svijeta s velikom pozornošću prate svaki potez sjevernokorejskog režima i mlađahnog vođe Kim Jong-una, koji se već tjednima prijeti totalnim ratom i uporabom nuklearnog naoružanja, iz Pjongjanga stiže još jedna u nizu bizarnih vijesti. U glavnome je gradu započela izgradnja zabavnog parka u kojem će posjetitelji, kada im već nije dozvoljeno slobodno putovati svijetom, moći vidjeti 'svijet u malome', a to uključuje i replike poznatih građevina poput pariškog Eiffelova tornja ili londonskog Big Bena.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta" Kim Jong Un - 2 Jeziva poruka "Rat je neizbježan": Kim Jong-un poručio da nema izbora te naredio vojci da pripremi nuklearne bombe, ako budu potrebne

>> Amerikancu u Sj. Koreji prijeti smrtna kazna

Associated Press, jedina zapadna novinska agencija kojoj je dozvoljeno otvoriti dopisništvo u Sjevernoj Koreji, izvijestila je o velikim promjenama koje u posljednje vrijeme stižu u sjevernokorejsku prijestolnicu. Mnoge su zgrade okružene građevinskim skelama, u gradu su otvoreni mnogi trgovački centri u kojima se kupcima nude strane robne marke, redukcije struje su sve rjeđe, a kao posljedica svega pojavila se i nova srednja klasa.

'Prodavačice su u supermarketima odjevene u krivotvorenu robu najpoznatijih francuskih dizajnera, nude se talijanska vina, švicarska čokolada, kivi uvezen direktno s Novog Zelanda i svježe pečeni croissanti', piše AP.

Ipak, unatoč promjenama, Sjeverna je Koreja i dalje jedna od najsiromašnijih država svijeta, a život je posebno težak svima izvan Pjongjanga, gdje je standard na razini onoga u opustošenim južnokorejskim selima neposredno nakon završetka Korejskog rata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene