Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio je nezasitan premijer

Ehud Olmert proglašen krivim i za primanje mita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši izraelski premijer Ehud Olmert, koji je već suočen sa šestogodišnjom zatvorskom kaznom nakon što je osuđen za korupciju, u ponedjeljak je proglašen krivim u odvojenom slučaju za primanje mita od jednog američkog poslovnog čovjeka.

Jeruzalemski okružni sud poništio je prvotnu oslobađajuću presudu iz 2012. u slučaju u kojemu je Olmert optužen za povezanost s kontroverznim američkim poslovnim čovjekom, u vrijeme dok je bio gradonačelnik Jeruzalema i ministar u vladi. Sud je zaključio da je Olmert primao omotnice s novcem i proglašen je krivim za prijevaru i kršenje povjerenja na temelju novog svjedočenja njegovog bivšeg suradnika koji se nagodio s državnim odvjetništvom.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Slika nije dostupna Uhićena zbog mita Dnevnik Nove TV istražuje: Što će biti s presudama šibenske sutkinje Maje Šupe?

Bivši izraelski premijer Ehud Olmert osuđen zbog korupcije

Prošle godine Olmert je osuđen na šest godina zatvora zbog primanja 160.000 dolara mita u slučaju posla s nekretninama dok je bio gradonačelnik Jeruzalema. U tijeku je njegova žalba na presudu koju je podnio vrhovnom sudu. Olmert, centristički političar koji je stekao ugled u inozemstvu zbog pokušaja postizanja mira s Palestincima, opovrgao je bilo kakvu krivnju u slučaju stambenog kompleksa Holyland i drugim optužbama za korupciju zbog kojih je morao podnijeti ostavku na mjesto izraelskog premijera.

Ehud Olmert bio je gradonačelnik Jeruzalema od 1993. do 2003, a predsjednik izraelske vlade od 2006. do 2009. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene