Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Kairu su u nedjelju izbili sukobi uzgajivača svinja s policajcima koji su im došli odvesti životinja na klanje u sklopu eliminacije egipatskog uzgoja, preventivne mjere borbe protiv gripe A (H1N1) koja se širi u brojnim drugim zemaljama.


Između 300 i 400 stanovnika četvrti u kojoj žive kršćani kopti na brdu Moqatam, kamenjem su dočekali policajce, javlja AFP. Više stotina policajca su prosvjednicima odvratili suzavcem i gumenim mecima. Egipat je u subotu počeo masovno klanje 250.000 svinja, o čemu su vlasti odlučile nakon pojave gripe A (H1N1). Ta odluka Egipta gdje do sada nije otkriven niti jedan slučaj oboljenja životinja ni ljudi, uglavnom je kritizirana, jer je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) istaknula da nema podataka ni o jednom slučaju prijenosa zaraze sa svinje na čovjeka.

Vezani članci Punkt za cijepljenje protiv gripe u Zagrebu Svake godine imali smo na tisuće slučajeva zaraze, ove godine - niti jedan! Stručnjaci objasnili što se dogodilo Slika nije dostupna U Kini svinje plivaju i rone!