Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stupa na snagu 20. svibnja

ECJ podupro novi strogi zakon o cigaretama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najviši europski sud u srijedu je podupro strogi europski nacrt zakona o standardiziranju kutija cigareta i zabrani reklamiranje e-cigareta, čime je utrt put za usvajanje zakona krajem ovog mjeseca.

Europski sud pravde (ECJ) odbacio je žalbu kompanija Philip Morris International i British American Tobacco, što će se vjerojatno odraziti na profit duhanske industrije u cjelini.

Pročitajte i ovo Theresa May (Foto: AFP) Put prema novom referendumu? Europski sud pravde razmatra može li se Velika Britanija "predomisliti" oko Brexita Danijel Vrbota (Foto: Dnevnik.hr) Saslušanje pred EK "Sloveniji su poslane poruke da se primiri, granični spor s Hrvatskom nije među najvažnijim pitanjima"

"Sud zaključuje da, osiguravajući da svaka kutija i svako vanjsko pakiranje nose zdravstvena upozorenja.. zakonodavstvo EU-a nije išlo izvan granica onog što je prikladno i potrebno", kaže sud u odluci.

Pravni postupak koji su podrupli i Japan Tobacco International i Imperial Brands time je gotov i Direktiva o duhanskim proizvodima stupit će na snagu 20. svibnja, uz razdoblje od godinu dana tijekom kojega se smiju prodavati stare zalihe. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene