Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preživjele AK-47

SNIMKA STRAVE I UŽASA 'Džihadist je išao prema nama i ciljao, a onda je sve stalo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sofia Bejali i Barbara Serpentini u Parizu su gledale smrti u oči. I danas su svjesne da su žive samo zato jer su imale veliku sreću.

Dvije su prijateljice tog petka, 13. studenog ispijale piće ispred pizzerije La Casa Nostra u Parizu. Kada su se začuli pucnjevi, sakrile su se ispod stola, i zatvorenih očiju čekale što će se dogoditi. Sve dok iznad njih nije stao terorist Islamske države koji je sa svojom puškom AK-47 već ubio nekoliko gostiju. Dva puta je povukao okidač na Sofiu i Barbaru, ali ostao je bez metaka. Stravične trenutke u La Casa Nostri snimile su nadzorne kamere.

'Išao je prema meni i ciljao u moju glavu. Sve se dogodilo tako brzo. Imala sam sreće, velike sreće', ispričala je 40-godišnja Sofia a prenosi Daily Mail.

'Sjedile smo na terasi i vidjela sam kako se ispred zaustavlja crni Seat. Činilo mi se da čujem nešto poput petardi, no onda sam shvatila da su to pucnjevi. Gurnula sam Barbaru ispod stola. Čvrsto smo se držale jedna za drugu. Čule smo paljbu i bilo je toliko bučno da nismo čule ni vriska iako smo znale da ljudi oko nas umiru. Došao je do našeg stola. Imao je crne tenisice. To je trajalo nekoliko sekundi, no činilo se kao vječnost. Bio je 20 centimetara od nas. Drugi je i dalje pucao. Kada je sve stalo, digle smo se i potrčale niz ulicu. Lupale smo na vrata i tražile da nas puste, ali bojali su se i nitko nam nije htio otvoriti. Dok napokon nismo naišle na vrata koja su bila otvorena i gdje smo se sklonile', opisala je Sofia noć koju prijateljice nikada neće zaboraviti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mozak terorističkih napada Tko je čovjek zbog kojeg je Pariz na nogama? Slika nije dostupna SVJEDOCI KOJI SU PREŽIVJELI MASAKR 'Ležali smo na podu, a onda se netko pomaknuo i napadač je počeo pucati na nas'

CIJENA STRAHA I KAOSA Otkriveno koliko je Islamska država potrošila na napade u Parizu

Na snimci se vidi kako je napadač zasuo pizzeriu s kišom metaka, a ubio je čovjeka koji je došao po pizzu za dostavu. No, kada je naciljao u dvije žene ispod stola, shvatio je da je njegova puška ili prazna ili se zaglavio metak. Vidi se kako nonšalantno odlazi do automobila, a to vrijeme žene koriste za bijeg. Džihadist je napunio pušku novim streljivom i odlazi u susjedni bar kako bi nastavio svoj ubilački pohod.


DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene