Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tresao se Vanuatu

Dva snažna potresa pogodili otočki raj na Zemlji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva izrazito jaka potresa zatresla su područje otočja Vanuatua u južnom dijelu Pacifika. Prvi je bio jačine 7,1, a drugi 7,0 stupnjeva po Richteru, prenosi Američka geodetska služba.

Jači potres dogodio se u 17:55 sati po hrvatskom vremenu, na dubini od 40,6 kilometara i udaljenosti 63 kilometra od Port-Ville na Vanuatuu. Epicentar je isto tako udaljen 1.850 kilometara od grada Brisbanea u Australiji.

Pročitajte i ovo Potres Nova podrhtavanja Potres kod Rijeke: ''Kratko, ali žestoko!'' Matea Ćorić Brunović i Damir Božek - 1 pomak s mrtve točke Četiri su godine od zagrebačkog potresa, a u kojoj je fazi obnova? "U prosincu sam dobio rješenje"

Drugi potres pogodio je Vanuatu u 18:19 sati, a epicentar mu je bio na dubini od 28,5 kilometara i udaljenosti 69 kilometara od Port-Ville te 1.853 kilometra od Brisbanea.

Pacifički centar za upozorenja od tsunamija izdao je upozorenje za čitavo područje Pacifika.

Vanuatu je lanac od 80 otoka, naseljenih s četvrt milijuna stanovnika i to područje često pogađaju tsunamiji i potresi. U svijetu turizma to je otočje poznato kao raj usred Tihog oceana.

Zabilježeno je i još nekoliko popratnih snažnijih podrhtavanja nakon tih potresa, no njihova jačina nije bila na razini spomenuta dva potresa. nema izvještaja o materijalnoj šteti ili žrtvama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene