Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vojni dužnosnik Islamskog džihada ubijen je, a još su dva aktivista ranjena u napadu izraelskih bojnih zrakoplova na pojas Gaze, priopćio je taj pokret, čime se ukupan broj palestinskih aktivista ubijenih u četvrtak na palestinskim područjima popeo na šest.


Mohamed Abdalah (40), ratnog imena Abu Morshild, poginuo je u helikopterskom napadu na položaje vojnog ogranka Islamskog džihada - brigada Al Kods - na jugu grada Gaze, rekli su očevici, a napad je potvrdio i glasnogovornik izraelske vojske.

Vezani članci U Gazi uništene stotine zgrada Uništene ceste, zgrade, stotine mrtvih: Izrael kaže da nema roka za završetak sukoba - ''Ne stojimo sa štopericom. Želimo postići ciljeve'' Izrael raketirao Hamas Ne smiruje se sukob na Bliskom istoku: Izrael raketirao domove zapovjednika Hamasa, Palestina kaže da su to najsnažniji udari dosad

Prije toga su u djelovanjima izraelske vojske u središnjem dijelu i na jugu pojasa Gaze ubijena još petorica Palestinaca, četiri pripadnika Islamskog džihada i jedan član Hamasa.