Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do sredine listopada

Meteorolozi objavili dugoročnu prognozu - doznajte kakva će biti jesen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iznadprosječno toplo vrijeme nad Europom bi se, prema prognozi, trebalo zadržati sve do sredine listopada.

Iznadprosječno toplo vrijeme prevladavat će gotovo nad cijelom Europom sve do početka jeseni čime će razdoblje kasnog ljeta poprimiti sasvim nova obilježja, objavio je jedan od najpoznatijih svjetskih meteoroloških servisa, Accuweather.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka Promjenjivo oblačno vrijeme Mogući i pljuskovi Promijenjivo vrijeme diljem Hrvatske: Stabilizacija se očekuje u drugoj polovici tjedna

Prema njihovoj prognozi, stanovnici južne Europe uživat će u toploj i pretežno suhoj jeseni dok će na području Velike Britanije i Irske biti zabilježene velike količine padalina.

Iznadprosječno toplo vrijeme nad Europom bi se, prema ovoj prognozi, trebalo zadržati sve do sredine listopada.

Meteorolozi najavljuju manje padalina od prosjeka u srednjim i južnim dijelovima Europe, no napominju kako bi zbog toplog zraka češće moglo dolaziti do oluja.

Zbog suhog i toplog vremena nastavit će se sušna razdoblja koja će najviše pogoditi područja juga Itlije i južnog Balkana.

Zbog istog razloga mogući su požari, osobito na području Portugala, Španjolske ali i južne Francuske. Više padalina na tim područjima očekuje se tek krajem godine, odnosno u studenom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene