Najmanje 10 policajaca ozlijeđeno je u noćas u prosvjedima usred Belfasta.


Dramatične snimke stižu iz Belfasta. Jednu su tinejdžericu policajci izvlačili ispod automobila pod kojim je završila nakon što su je zgazili prosvjednici koji su velikom brzinom pokušali pobjeći od policije.

Vezani članci Londonderry (Foto: Dnevnik.hr) Sjeverna Irska zbog Brexita doslovce hoda po rubu nasilja: "Sve je moguće. To je ono što nas plaši" Zid s ogradom (Foto: Dnevnik.hr) Upitali smo Sjeverne Irce za Brexit i čuli ovo: "Ako ponovno ovdje dignu tvrdu granicu, podijele otok, bit će rata"

Maskirani muškarac i tinejdžeri pokušali su probiti policijski kordon ali ih je policija rastjerala vodenim topovima. Jedan viši dužnosnik policije nije imao kacigu i u jednom je trenutku dobio udarac ciglom u glavu te su ga onesviještenog spasili kolege, javlja Reuters.

Belfast: U novim sukobima sedam ozlijeđenih policajaca

Najmanje 10 policajaca ozlijeđeno je nakon što su prosvjednike protestante blokirali i spriječili da prođu katoličkom četvrti. Radi se o uobičajenim prosvjedima protestanata koji najčešće završe nasiljem u Sjevernoj Irskoj zbog ograničavanja tradicionalnog mimohoda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook