Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blokirali vojsku

Dramatična borba za rodni grad Sadama Huseina: Džihadisti ne popuštaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je iračka vojska dobila zamah i ušla u Tikrit, Islamska država njihovo je napredovanje zaustavila snajperima i bombama.

Napredovanje iračkih snaga prema strateški važnom gradu Tikritu, na sjeveru zemlje, zaustavile su bombe i snajperska vatra militanata Islamske države, javila je u petak državna televizija al-Irakija pozivajući se na vojne izvore.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suspenzija Irački militanti više neće napadati Amerikance na Bliskom istoku, oglasio se Pentagon Ilustracija "Nećemo oklijevati" Amerikanci izveli zračne udare u Iraku, ubrzo stigla i jasna poruka

"Organizacija (Islamska država) i dalje kontrolira predsjednički kompleks i druge tri četvrti u središtu Tikrita", kazao je neimenovani dužnosnik. "Napredovanje vojske blokirano je snajperima i eksplozijama bombi", dodao je.

Vladine snage potpomognute šijitskom milicijom, ušle su u srijedu u Tikrit, koji se nalazi oko 180 km sjeverno od glavnog grada Bagdada, kao dio velike operacije poduzete protiv sunitskih radikala Islamske države na sjeveru Iraka.

Tikrit, rodni grad bivšeg iračkog diktatora Sadama Huseina, strateški je smješten između Bagdada i Mosula, koji drže snage Islamske države.

Stvoren savez iz noćne more! Islamska država ih je prihvatila

Iračke snage vodile su posljednja dva dana ulične borbe protiv boraca islamske države u četvrti al-Kadisija, u sjevernom dijelu Tikrita, javili su lokalni mediji.

"Snage koje se bore da oslobode Tikrit zaustavljene su u četvrti al-Kadisija zbog velikog broja eksplozivnih sredstava postavljenih ondje", kazao je jedan vojni izvor nezavisnom mediju Almada Press.

Uspostavljanje punog nadzora nad Tikritom olakšalo bi vladinim snagama preuzimanje Mosula, drugog najvećeg iračkog grada, u svoje ruke.

Irak je početkom ožujka pokrenuo veliku operaciju kako bi istisnuo pripadnike Islamske države iz sjevernog Iraka. Riječ je o najvećoj iračkoj ofenzivi od prošlog lipnja.

Islamska država također je zaposjela velike dijelove teritorija u susjednoj Siriji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene