Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šire redove

Stvoren savez iz noćne more! Islamska država ih je prihvatila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Džihadistička organizacija Islamska država (IS) je prihvatila lojalnost nigerijske islamističke skupine Boko Haram, prema audio snimci koja je objavljena u četvrtak na društvenim mrežama i predstavljena kao govor glasnogovornika IS-a Abu Mohameda al-Adnanija.

"Objavljujemo vam dobru vijest o širenju kalifata na Zapadnu Afriku jer je kalif prihvatio lojalnost naše braće iz sunitske skupine za propovijedanje džihada", arapskog imena Boko Harama koji je početkom ožujka objavio svoju lojalnost ekstremističkoj organizaciji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne posustaju ni borbe pobunjenika i vlasti BIJESNE BORBE U PAKLU NA ZEMLJI Velika ofenziva na džihadistička gnijezda Slika nije dostupna Pokazala analiza SIRIJA I IRAK Džihadisti dolaze iz 86 zemalja

U 30-minutnoj snimci Adnani traži od muslimana da "odu u zapadnu Afriku, pridružiti se braći borcima".

Kosovo usvojilo zakon o sprječavanju odlazaka u džihad

Boko Haram, koji ima više tisuća boraca, izvodi krvave napade na velike gradove Nigerije i masakrira stanovnike u zabačenim područjima u toj i susjednim zemljama.

Organizacija IS, koja je zauzela velika područja iračkog i sirijskog teritorija od lipnja, proglasila je kalifat.

Međunarodna koalicija koju vode Sjedinjene Države od kolovoza napada džihadiste u Iraku i podržava kopnene ofenzive vojske i šijitskih milicija i uspjela je preuzeti neka područja od džihadista. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene