Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan 22-godišnji mladić osuđen je danas na doživotni zatvor zbog ubojstva Roba Knoxa, 18-godišnjeg britanskog glumca koji glumi u šestom nastavku filma o Harryju Potteru, 'Harry Potter i princ miješane krvi'.


Karl Bishop, otprije poznat policiji, napao je prošlog svibnja Knoxa i njegove prijatelje kad su izlazili iz jednog bara u jugoistočnoj londonskoj četvrti Sidcup. Glumac je u stvari pritrčao u pomoć svom 17-godišnjem bratu Jamieu kojeg je Bishop verbalno napao i pritom 'zaradio' pet ubodnih rana nožem. U tom incidentu Bishop je uspio ozlijediti četvero Knoxovih prijatelja.

Vezani članci Slika nije dostupna Mladi glumac u filmu o Harryju Potteru izboden na smrt u tučnjavi Slika nije dostupna Harry Potter u Madame Tussauds

Tužitelj Brian Altman je Bishopa optužio da je 'nosio noževe kao što drugi u džepu nose kemijsku olovku'. Osuđeni je, naime, bio naoružan dvama noževima.

Britanska javnost bila je šokirana tim događajem, a u Londonu su se zaredala okrutna ubojstva hladnim oružjem. Knox je u šestom nastavku Harryja Pottera igrao ulogu učenika Marcusa Belbyja.