Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbunjen ili isprovociran?

Nešto se čudno događa - Trump napustio potpisivanje izvršnih uredbi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump izašao je s ceremonije potpisivanja izvršnih uredbi, a da ih uopće nije potpisao.

Donald Trump ignorirao je dvije izvršne uredbe koje su bile na njegovom predsjedničkom stolu i izašao iz prostorije bez da ih je potpisao. A bilo je predviđeno da ih potpiše, kaže koju pohvalnu riječ o njima i fotografira se s uključenim stranama. Radi se o izvršnim uredbama o trgovini koje bi trebale postrožiti provedbu carinjenja uvozne robe.

Pročitajte i ovo Stoltenberg i Zelensky na NATO sastanku Raspravljaju i o Stoltenbergovom nasljedniku NATO dogovara plan za Ukrajinu u slučaju da pobijedi Trump Ivica Puljić Optužen za zavjeru Ivica Puljić o Trumpu: "Ovih dana gledamo pravi politički cirkus koji bi se mogao pretvoriti u političku tragediju"

No, Trump se samo obratio novinarima rekavši da će ''vidjeti velike rezultate vrlo brzo'', objavio je Reuters.

Potom je krenuo prema izlaznim vratima, a kad ga je potpredsjednik Mike Pence potapšao po ramenu i obavijestio da treba potpisati dokumente, Trump se okrenuo, s rukom na otvorenim vratima kroz koja se upravo bio uputio i nešto mu promrmljao te prošao kroz vrata. Pence je potom zbunjen otišao do stola i uzeo uredbe.

Američki mediji pišu da je predsjednika razljutilo pitanje o njegovom bivšem savjetniku za nacionalnu sigurnost Michaela Flynna za kojeg se saznalo da kroz američku administraciju održava kontakte s ruskom Vladom iako su Rusi pod američkim sankcijama. Novinari su ga pitali pokušava li od ministarstva pravosuđa dobiti imunitet za Flynna.

No, ostaje nejasno je li Trumpa iz takta izbacilo provokativno pitanje ili je posrijedi nešto drugo.

Problem sa sluhom demonstrirao je i tijekom susreta s Angelom Merkel kada je prečuo pitanje novinara i njezin pokušaj da se s njim rukuje tijekom zajedničke fotografije u Bijeloj kući. Kako su se mediji bili raspisali o tome da je taj čin najvjerojatnije bio namjeran te da se predsjednik SAD-a nije želio rukovati s njemačkom kancelarkom, Trumpov glasnogovornik objasnio je da nije tako, nego da jednostavno nije čuo što se od njega tražilo.

Možda i ovaj događaj koji je ostavio u čudu i nelagodi one koji su sudjelovali u ceremoniji potpisivanje uredbe, objasni njegov glasnogovornik.

Kako je sve izgledalo pogledajte u priloženom videu.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene