Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strauss-Kahn u Beogradu

Bivši šef MMF-a stigao u Srbiju: Prva tri mjeseca savjete dijelim besplatno!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekadašnji prvi čovjek Međunarodnog monetarnog fonda Dominique Strauss-Kahn danas je savjetnik srbijanske vlade, kojoj je obećao prva tri mjeseca savjete dijeliti besplatno.

Bivši šef MMF-a Dominique Strauss-Kahn, koji je s te funkcije morao otići zbog seksualnog skandala u kojem se našao, razgovarao je u vladi Srbije s prvim potpredsjednikom Aleksandrom Vučićem i ministrima gospodarstva i financija Sašom Radulovićem i Lazarom Krstićem.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Aleksandar Vučić Geopolitika Vučić upozorio: "Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata"

>> Strauss-Kahn i Gusenbauer - novi savjetnici srbijanske vlade

Na zajedničkoj konferenciji za novinare s Vučićem kazao je da je sretan što je u Srbiji te da će pokušati pomoći narodu Srbije u rješavanju ekonomskih problema. I ne samo to, Strauss-Kahn svoj angažman obavljat će puna tri mjeseca pro bono, piše B92.

'Naravno to neće biti lako, globalna ekonomija ne stoji dobro. Srpska ekonomija ima ozbiljne probleme, ali mislim da je moguće, uz odgovarajuće napore, riješiti probleme i postići uspjeh', kazao je bivši čelnik MMF-a.

Prve konkretne savjete Strauss-Khan ponudit će vladi Srbije kroz nekoliko mjeseci, a napomenuo je kako ne postoji čarobni štapić te da se rezultati ne mogu očekivati brzo.

'Imate dobar politički tim, Aleksandra Vučića i ministre financija i gospodarstva. Uvjeren sam da će oni biti u stanju donijeti prave odluke. Ja i moj tim pokušat ćemo pripremiti savjete i biti što efektivniji', obećao je Strauss-Khan i pojasnio kako prvo 'treba proučiti zemlju, razumjeti narod i tek onda dati konkretne savjete i sugestije'.

Na pitanje šta ga je privuklo u Srbiju i zašto je došao, rekao je: 'Zato što volim Srbiju'. (D.M./Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene