Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Objavljena imena zlostavljača Baby P

Očuh zlostavljao dječaka, a majka se žalila na dosadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok su se upisivali u registar vjenčanih parova, izgledali su poput svakog drugog sretnog para, a njihove su fotografije objavljene jučer. Na fotografiji snimljenoj 2003. godine su roditelji Baby P.

U isto vrijeme kada su se u javnosti pojavile fotografije, u sjevernom Londonu pojavili su se i plakati koji prozivaju dječakove zlostavljače. Plakatima se bune roditelji i svi ogorčeni sudskom odlukom kojom se zabranjuje odavanje identiteta majke i njezinog sadističkog dečka, dječakova očuha. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stanovnici prijete Majka dječaka Baby P će dobiti trajnu zaštitu? Slika nije dostupna Portret pokazuje znakove zlostavljanja Fotografija koja mu je mogla spasiti život

>> Izmučen na smrt sa samo godinu i pol dana

Unatoč tome njihova su imena objavljena na internet stranicama i na plakatima po cijelom gradu. Na njima je fotografija 27-godišnje majke ispod naslova 'Pravda za Baby P'. 

Dječakova majka oslobođena je optužbe za ubojstvo iako je priznala da je uzrokovala ili dozvolila djetetovu smrt.

Na plakatima je majka opisana kao 'zla žena' a ispod njezinog imena, kao i imena očuha i podstanara, na plakatu je parola: 'Oni zaslužuju umrijeti', prenosi Daily Mail.

Roditelji Baby P upoznali su se 1997. godine, kada je ona imala 16, a on 33 godine. Nakon dvije godine počeli su zajednički život , a ona je bila nesretna u braku jer je dječakov otac radio u smjenama. 

>> Fotografija koja mu je mogla spasiti život

>> Očuh monstrum snimao zlostavljanje

Obiteljski prijatelj kaže kako je njihovo vjenčanje bila vesela prigoda na kojem se okupilo oko stotinjak članova obitelji i prijatelja. Vjenčali su se u vijećnici koja je danas odgovorna jer nije zaštitila dječaka.

Par se rastao kad je majka počela vezu s drugim muškarcem, tri mjeseca nakon rođenja dječaka, u srpnju 2006. godine.

Kako se njegov biološki otac odselio i nije često viđao dječaka, majka je uspješno skrivala njegove ozljede od oca, sve do posljednjeg tjedna života nesretnog dječaka.

Njezinu okrutnost naglašava i podatak da je, dok je dječak trpio očuhovo zlostavljanja, ona vodila dnevnik na internetu i hvalila se svojim seksualnim životom, čestim pijankama i žalila se kako joj je dosadno. Na dan kad je svog sina odvela u bolnicu zbog infekcije uha, u zapisu na internetu zamolila je druge da joj napišu neku dobru šalu kako bi ju razveselili.

Majci će sljedećeg mjeseca biti izrečena kazna zbog sudjelovanja u dječakovoj smrti, a upozorena je da joj prijeti oštra kazna zatvora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene