Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bliski suradnik predsjednika vlade Republike Srpske Milorada Dodika Rajko Vasić optužio je predsjedatelja predsjedništva Bosne i Hercegovine Harisa Silajdžića za provedbu ‘fašističke politike’ opisavši ga i kao sljednika ‘Tuđmanove politike prema Srbima’.


‘Krajnji cilj (Silajdžićeve) politike je protjerivanje Srba iz BiH i njihovo svođenje na Tuđmanovu formulu od tri posto’, stoji u pisanoj izjavi što ju je Vasić, glavni tajnik Dodikove Stranke nezavisnih socijaldemokrata, dostavio medijima. Ta je izjava slijedila kao reagiranje na Silajdžićevu tvrdnju kako ‘oni kojima se BiH ne sviđa iz nje mogu ići no ništa iz nje ne mogu uzeti’.

Vezani članci Valentin Inzko Stupio na snagu zakon zbog kojeg Dodik prijeti odcjepljenjem: Za negiranje genocida do pet godina zatvora Bugojno Plenkovićeva izaslanica: Bugojno je po stradanju za Hrvate u BiH Vukovar

Silajdžić je to kazao u utorak, komentirajući raniju izjavu Milorada Dodika, da je u BiH došlo vrijeme za razgovore o ‘mirnom razdruživanju’. Vasić je pak ocijenio kako je Silajdžićeva izjava ‘još jedan dokaz fašističkog koncepta dijela bošnjačkog političkog kruga koji se hrani stavovima iz Islamske deklaracije’.

Vasić navodi i to da je poruka o mirnom razdruživanju ‘još jedna dobra poruka koja dolazi iz Republike Srpske te da ona nije uperena protiv nekog naroda u BiH, kao što su agresivno usmjerene sve poruke sarajevskog političkog kruga prema RS-u i Srbima’. (Hina)