Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Želi protjerati Srbe iz BiH'

Dodikov suradnik: Silajdžić kao Tuđman

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bliski suradnik predsjednika vlade Republike Srpske Milorada Dodika Rajko Vasić optužio je predsjedatelja predsjedništva Bosne i Hercegovine Harisa Silajdžića za provedbu ‘fašističke politike’ opisavši ga i kao sljednika ‘Tuđmanove politike prema Srbima’.

‘Krajnji cilj (Silajdžićeve) politike je protjerivanje Srba iz BiH i njihovo svođenje na Tuđmanovu formulu od tri posto’, stoji u pisanoj izjavi što ju je Vasić, glavni tajnik Dodikove Stranke nezavisnih socijaldemokrata, dostavio medijima. Ta je izjava slijedila kao reagiranje na Silajdžićevu tvrdnju kako ‘oni kojima se BiH ne sviđa iz nje mogu ići no ništa iz nje ne mogu uzeti’.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Slika nije dostupna Eskalacija sukoba Dodikovi parlamentarci ne odustaju od zastave RS-a u svim tijela vlasti, incidenti sve češći

Silajdžić je to kazao u utorak, komentirajući raniju izjavu Milorada Dodika, da je u BiH došlo vrijeme za razgovore o ‘mirnom razdruživanju’. Vasić je pak ocijenio kako je Silajdžićeva izjava ‘još jedan dokaz fašističkog koncepta dijela bošnjačkog političkog kruga koji se hrani stavovima iz Islamske deklaracije’.

Vasić navodi i to da je poruka o mirnom razdruživanju ‘još jedna dobra poruka koja dolazi iz Republike Srpske te da ona nije uperena protiv nekog naroda u BiH, kao što su agresivno usmjerene sve poruke sarajevskog političkog kruga prema RS-u i Srbima’. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene