Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Banjoj Luci kako nije otišao u Mostar na susret s predsjednikom Vlade Hrvatske Ivom Sanaderom jer u tome nije vidio nikakav smisao.


'Nije Sanader Barack Obama, pa da se s njim susrećemo na marginama nekog sastanka', kazao je Dodik novinarima koji su tražili njegov komentar o razlozima izostanka sa susreta u Mostaru.

Dodik je zapravo poručio kako mu nije odgovaralo da s hrvatskim premijerom razgovara tek zato što je Sanader stigao u Mostar radi otvaranja Gospodarskog sajma.Primijetio je i to kako su, navodno, u Sarajevu uvijek pravili probleme kada bi u BiH došao netko iz Srbije dok se u slučaju posjeta dužnosnika iz Hrvatske šuti.

Vezani članci Žarko Tušek, Viktor Šimunić, Emil Gredičak Nova snimka pokazuje kako je Tušek tražio sastanak: "On je rekel da bi si mogli sesti". Čuje se i kako se HDZ-ovac ispričava jer je došao - iz samoizolacije Slika nije dostupna Dodik dolazi u Slavonski Brod

Premijer Republike Srpske ponovio je kako mu smetaju i 'neprimjerene' izjave koje o tome entitetu daju neki hrvatski dužnosnici te je istaknuo kako je na susrete spreman kada oni budu službene naravi, a ne tek slučajni.