Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reporter Dnevnika Nove TV

Prvi sastanak europske političke zajednice, raspravljat će osmoj rundi sankcija Rusiji: "Ni Srbija više neće moći uvoziti rusku naftu"

Europski lideri u četvrtak se sastaju u Pragu, a na sastanak su pozvane i još neke zemlje. Iz Praga se uživo u Dnevnik Nove TV javio reporter Danijel Vrbota.

"Sutra se prvi put sastaje Europska politička zajednica", izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Danijel Vrbota te dodao kako je to nova skupina formirana na inicijativu francuskog predsjednika Emmanuela Macrona. Osim članica Europske unije, na sastanku će biti prisutni predstavnici još 17 zemalja među kojima su Turska i Velika Britanija.

"Cilj sastanka je potaknuti dijalog za stabilnost i prosperitet Europe", kazao je Vrbota koji izvještava i kako će se klasičan sastanak Vijeća Europe održati u petak, a tada čelnici planiraju razgovarati o ekonomskoj i energetskoj krizi te ratu u Ukrajini i novim sankcijama Rusiji.

Pročitajte i ovo Marija Zaharova RAT U EUROPI Marija Zaharova opet prijeti Europskoj uniji. U Ukrajini pronađena još jedna masovna grobnica

Vrbota je istaknuo i kako je zanimljivost što je u nacrtu sankcija bilo predviđeno izuzeće za Srbiju, odnosno da neće morati imati ograničenja na uvoz ruske nafte, ali od toga se odustalo zbog neuravnoteženosti srpske vanjske politike s europskom. "Tako ni Srbija više neće moći uvoziti rusku naftu preko terminala u Omišlju i naftovoda Janaf", izvjestio je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene