Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dalje od kamera i javnosti

Dnevnik Nove TV doznaje: Plenković u Grčku poveo i prvog čovjeka SOA-e

Premijer Andrej Plenković u Atenu je stigao u pratnji dvojice ministara - vanjskih i europskih poslova te pravosuđa i uprave, ali i za istragu vezanu uz ubojstvo grčkog navijača ključnog čovjeka. Naime, u hrvatskoj delegaciji je i šef Sigurnosno obavještajne agencije (SOA) Daniel Markić, doznaje Dnevnik Nove TV.

Bez službene najave u Grčkoj s premijerom Andrejom Plenkovićem je i šef tajne službe Daniel Markić, ravnatelj Sigurnosno obavještajne agencije (SOA), doznaje Dnevnik Nove TV. 

Podalje od televizijskih kamera na sastancima na kojima se razmjenjuju obavještajni i tajni podaci ključni u istrazi. Nije isključeno da se razgovara i o Bad Blue Boysima koji su nakon svega traženi u Hrvatskoj.

"Radi se o navijačkom ekstremizmu i to je svakako domena koju nadziru obavještajne službe u svakoj državi, a zašto - zato što imaju potencijal ugroziti nacionalnu sigurnost. Radi se o velikom broju ljudi koji se brzo mobiliziraju i nekad se u pola sata mogu skupiti njih na desetine tisuća'', objasnio je stručnjak za sigurnost Tonći Prodan u razgovoru s reporterkom Dnevnika Nove TV Ivanom Pezo Moskaljov.

Pročitajte i ovo Veliki prosvjed protiv nasilja nad ženama - 1 Sigurnost za sve FOTO Prosvjedovale žene diljem Hrvatske: ''Društvo će najprije osuditi ženu, a tek onda nasilnika''

Pročitajte i ovo Željeznička pruga u Križevcima - 2 Nesretan slučaj Objavljeno u kakvom je stanju dječak koji je stradao od strujnog udara prilikom prelaska pruge: Ribičkim štapom dodirnuo električne vodove

Ranije su im ustupili sve zatražene spise iz kaznene evidencije. Istraga bi mimo diplomatskih i političkih tema mogla trajati još nekoliko tjedana.

Po završetku istrage bit će jasnije hoće li ih Grci sve kazneno goniti ili će se oni kojima "grčki dosje" nije prepreka ipak moći vratiti u Hrvatsku.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene