Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kada je 2003. godine, tada 17-godišnja Sonali Mukherjee odbila tri prosca, nije mogla ni zamisliti u kojem će se smjeru odvijati njen daljnji život.


Tri mlada Indijca nisu znali prihvatiti odgovor 'ne' od Sonali Mukherjee te su se ušuljali u njenu kuću dok je spavala i lice joj zalili kiselinom, piše AFP.

Vezani članci Toše Proeski Kviz: Prošlo je 13 godina od smrti Toše Proeskog, koliko pamtite stihove njegovih najljepših pjesama? Testiranje na koronavirus u SAD-u WHO javlja o rekordnom porastu broja slučajeva koronavirusa u jednom danu

No, umjesto da se skriva, kao mnoge druge djevojke koje dijele njezinu tužnu sudbinu, ona je odlučila istupiti u javnost i sudjelovati u popularnom kvizu na kojem je točno odgovorivši na sva pitanja osvojila 2,5 milijuna rupija (oko 260.000 kuna).

'Ako možete gledati u sliku lijepe žene, možete gledati i u moje spaljeno lice', rekla je za AFP Sonali koja je prošla 22 operacije, no i dalje je slijepa te djelomično gluha. Osvojeni novac iskoristit će za nove plastične i rekonstrukcijske operacije, no kaže kako ni osvojeni dobitak neće biti dovoljan kako bi pokrio sve troškove njena liječenja.

>> Žena oslijepljena kiselinom odustala od osvete

Tri mladića nikada nisu snosili posljedice za to što su joj učinili. Svake godine diljem svijeta zabilježi se oko 2500 slučajeva za napade kiselinom, no pretpostavlja se da je brojka mnogo veća jer velik broj žrtava napade ni ne prijavljuju.

Sonali kaže kako će publicitet koji je dobila nakon pobjede u kvizu iskoristiti kako bi utjecala na javnost ne bi li se u Indiji napravilo nešto po pitanju uspostave zakonodavnog okvira za kažnjavanje napada kiselinom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook