Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Pobijedila na kvizu

Djevojka unakažena kiselinom postala milijunašica!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada je 2003. godine, tada 17-godišnja Sonali Mukherjee odbila tri prosca, nije mogla ni zamisliti u kojem će se smjeru odvijati njen daljnji život.

Tri mlada Indijca nisu znali prihvatiti odgovor 'ne' od Sonali Mukherjee te su se ušuljali u njenu kuću dok je spavala i lice joj zalili kiselinom, piše AFP.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Drugačija slika Ovo su državnici koji su čestitali Putinu na pobjedi na izborima: "Naš stariji brat je trijumfirao, to je dobar znak za svijet" Francois Verove Vodio dvostruki život Potpuno nevjerojatno! Serijski silovatelj pojavio se u TV kvizu u trenutku kada ga je policija tražila zbog 31 silovanja i ubojstva

No, umjesto da se skriva, kao mnoge druge djevojke koje dijele njezinu tužnu sudbinu, ona je odlučila istupiti u javnost i sudjelovati u popularnom kvizu na kojem je točno odgovorivši na sva pitanja osvojila 2,5 milijuna rupija (oko 260.000 kuna).

'Ako možete gledati u sliku lijepe žene, možete gledati i u moje spaljeno lice', rekla je za AFP Sonali koja je prošla 22 operacije, no i dalje je slijepa te djelomično gluha. Osvojeni novac iskoristit će za nove plastične i rekonstrukcijske operacije, no kaže kako ni osvojeni dobitak neće biti dovoljan kako bi pokrio sve troškove njena liječenja.

>> Žena oslijepljena kiselinom odustala od osvete

Tri mladića nikada nisu snosili posljedice za to što su joj učinili. Svake godine diljem svijeta zabilježi se oko 2500 slučajeva za napade kiselinom, no pretpostavlja se da je brojka mnogo veća jer velik broj žrtava napade ni ne prijavljuju.

Sonali kaže kako će publicitet koji je dobila nakon pobjede u kvizu iskoristiti kako bi utjecala na javnost ne bi li se u Indiji napravilo nešto po pitanju uspostave zakonodavnog okvira za kažnjavanje napada kiselinom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene