Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Djevojčica iz Bjelorusije pronađena u Italiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska policija pronašla je 10-godišnju bjelorusku djevojčicu bez roditelja koju je gotovo tri tjedna skrivao talijanski par iz straha da će biti zlostavljana ako se vrati u sirotište u svojoj domovini.

Djevojčica je nestala prije gotovo tri tjedna kada je trebala biti vraćena u dom gdje je bila, kako vjeruje talijanska obitelj koja je za praznike ugošćuje svake godine, seksualno zlostavljana.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

Njen je slučaj podijelio Italiju i zategnuo talijanske odnose s
Bjelorusijom koja se službeno žalila tvrdeći da je riječ o "smišljenoj otmici".

Iz straha da će djevojčica ponovno biti zlostavljana kada se vrati u dom Alessandro Giusta i Ghiara Bornacin poslali su djevojčicu, koja je u Italiji radi zaštite identiteta nazvana Marija, na tajno mjesto 8. rujna. U Bjelorusiji djevojčica se zove Vika, skraćeno od Viktorija.

Par se oglušio na odluku suda u Genovi da vrati djevojčicu koju je policija našla u selu na sjeveru Italije kod roditelja jednog od bračnih drugova.

Bjeloruski veleposlanik je rekao da će Vika biti vraćena u domovinu čim liječnici ocijene da je spremna za put no nije pojasnio hoće li biti poslana u isti dom za djecu bez roditelja. 

Bjeloruski dom za djecu je odbacio optužbe za zlostavljanje i tvrdi da su to "izmišljotine talijanske obitelji koja želi dijete".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene