Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talijanska policija pronašla je 10-godišnju bjelorusku djevojčicu bez roditelja koju je gotovo tri tjedna skrivao talijanski par iz straha da će biti zlostavljana ako se vrati u sirotište u svojoj domovini.


Djevojčica je nestala prije gotovo tri tjedna kada je trebala biti vraćena u dom gdje je bila, kako vjeruje talijanska obitelj koja je za praznike ugošćuje svake godine, seksualno zlostavljana.

Vezani članci Nestala četverogodišnja Australka - 3 Iz kampa misteriozno nestala djevojčica (4), roditelji očajni: "Najgore je što ne možemo ništa više učiniti" Hitna pomoć, ilustracija Tragedija kod Virovitice: Djevojčica (1,5) preminula zbog respiratornog aresta, liječnici je nisu uspjeli spasiti

Njen je slučaj podijelio Italiju i zategnuo talijanske odnose s
Bjelorusijom koja se službeno žalila tvrdeći da je riječ o "smišljenoj otmici".

Iz straha da će djevojčica ponovno biti zlostavljana kada se vrati u dom Alessandro Giusta i Ghiara Bornacin poslali su djevojčicu, koja je u Italiji radi zaštite identiteta nazvana Marija, na tajno mjesto 8. rujna. U Bjelorusiji djevojčica se zove Vika, skraćeno od Viktorija.

Par se oglušio na odluku suda u Genovi da vrati djevojčicu koju je policija našla u selu na sjeveru Italije kod roditelja jednog od bračnih drugova.

Bjeloruski veleposlanik je rekao da će Vika biti vraćena u domovinu čim liječnici ocijene da je spremna za put no nije pojasnio hoće li biti poslana u isti dom za djecu bez roditelja. 

Bjeloruski dom za djecu je odbacio optužbe za zlostavljanje i tvrdi da su to "izmišljotine talijanske obitelji koja želi dijete".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju