Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašna tragedija

Dječak prilikom vađenja mliječnog zuba pao u komu i nakon mjesec dana preminuo: Roditelji od liječnika traže samo jedno

Veles Pašnik sa svojom obitelji
Veles Pašnik sa svojom obitelji Foto: Viktor Pašnik/Screenshot
Dječak Veles Pašnik preminuo je nakon rutinskog zahvata vađenja mliječnog zuba. Petogodišnjaku je nakon davanja anestezije stalo srce, a liječnici su ga reanimirali te je hitno prevezen u bolnicu, gdje je u komi proveo 37 dana. Nakon više od mjesec dana koje je dječak proveo u komi, otac je objavio kako je njegov sin preminuo.

Veles Pašnik, 5-godišnji Ukrajinac, preminuo je nakon rutinskog operativnog zahvata u gradu Lavovu. Prilikom vađenja dvaju mliječnih zuba pod općom anestezijom dječak je doživio srčani zastoj i proglašen je klinički mrtvim.

Liječnici su ga pokušali reanimirati, u tome su i uspjeli, a Veles je prebačen na odjel intenzivne njege, gdje su liječnici proglasili moždanu smrt i 37 dana je proveo u komi, prenio je ukrajinski portal Bukvi.

Od Velesa se dirljivom porukom oprostio njegov otac napisavši "Leti, dečko naš, leti, budi nam svjetlost s neba. Počivaj u miru, dragi naš Lesonjo."

Pročitajte i ovo Noa Argamani "vratite nas kući!" VIDEO Objavljena nova snimka talaca: Noa je preklinjala da je ne ubiju, na kraju videa je jeziva poruka

Operacija vađenja mliječnih zuba provedena je u klinici Ori-Dent u zapadnom dijelu Ukrajine.

"Zaposlenici stomatološkog centra ponudili su se izvršiti operativni zahvat uklanjanja mliječnih zuba pod općom anestezijom. Na dan operacije dijete se opiralo u operacijskoj sali, odbijalo je stavljanje maske, kao da je naslutilo tragediju koje se približavala. Anesteziolog mu je pred mojom suprugom nasilu stavio masku. Supruga ga je zamolila da prestane, ali on je nije poslušao i nastavio je s prisilnim stavljanjem maske, nakon čega je dijete zaspalo", rekao je Viktor Pašnik, Velesov Otac.

Velesova majka potom je napustila operacijsku salu kako bi se operacija mogla izvršiti, a ubrzo je čula komešanje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Najavio ministar Velika promjena, stiže rješenje za nehitne pacijente! Moguća dva modela za odlazak na Hitnu

“"Liječnici su se počeli okupljati, a poslije dvadesetak minuta stigle su dvije ekipe hitne pomoći. Direktor klinike rekao je mojoj supruzi da je djetetu tijekom operacije stalo srce te da su ga liječnici uspjeli reanimirati i Veles je prebačen u bolnicu.

Ondje smo od liječnika saznali da je situacija kritična i da se nalazi u teškom stanju. Također, rekli su da je tijekom stomatološke operacije naš sin bio klinički mrtav i da su liječnici predugo čekali da naprave reanimaciju. Poslije sljedećeg pregleda liječnik je konstatirao da je mozak djeteta mrtav i da ga samo aparati održavaju na životu", dodao je Viktor.

Obitelj petogodišnjeg Ukrajinca posebno je pogodilo odbijanje liječnika da im predaju dva mliječna zuba uklonjena tijekom operacije.

Policija je pokrenula istragu uslijed nepravilnosti tijekom obavljanja operacije. Glavnom optuženom prijati kazna zatvora od tri godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene