Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poznat motiv

Otkriveno zašto je 12-godišnjak u Finskoj pucao na djecu iz razreda

Svijeće i cvijeće za poginule u pucanjavi u školi
Svijeće i cvijeće za poginule u pucanjavi u školi Afp
Aktualno Galerija Finska policija ispred osnovne u kojoj su tri maloljetne osobe ozlijeđene u pucnjavi Finska policija ispred osnovne u kojoj su tri maloljetne osobe ozlijeđene u pucnjavi Foto: Afp Finska policija ispred osnovne u kojoj su tri maloljetne osobe ozlijeđene u pucnjavi Finska policija ispred osnovne u kojoj su tri maloljetne osobe ozlijeđene u pucnjavi Foto: Afp Svijeće i cvijeće za poginule u pucanjavi u školi Svijeće i cvijeće za poginule u pucanjavi u školi Foto: Afp Svijeće i cvijeće za žrtve pucnjave u školi Viertola u Finskoj Svijeće i cvijeće za žrtve pucnjave u školi Viertola u Finskoj Foto: Afp +0 Svijeće i cvijeće za žrtve pucnjave u školi Viertola u Finskoj Galerija 1/5 >>
U Finskoj je u srijedu proglašen dan žalosti, a zastave su spuštene na pola koplja, zbog žrtve pucnjave u osnovnoj školi u gradu Vantaai. Škola u kojoj se tragedija dogodila je otvorena, ali su djeca na nastavi skraćeno.

Dvanaestogodišnji dječak osumnjičen za pucnjavu u školi u Vantaai, u kojoj je ubijen jedan 12-godišnjak, dok su dvije djevojčice u dobi od 12 godina teško ozlijeđene, priznao je krivnju.

Prema informacijama finskog servisa Ylea, istraga je otkrila da iza pucnjave u školi u Vantaai ​​stoji školsko zlostavljanje.

Pročitajte i ovo Tvrđava Monvidal Uhićen je Pronađen muškarac koji je u Puli gurnuo ženu s tvrđave: Pala s visine od pet metara

Policija je ispitala dječaka koji je pucao u školi, a on je u utorak priznao krivnju. Ujutro u srijedu policija je priopćila da ima preliminarnu ideju o motivu nedjela, no iz istražnih razloga još ga ne želi potvrditi.

Osumnjičenik je finski državljanin. Preminuli dječak također je finski državljanin. Jedna od hospitaliziranih djevojaka je dvojna državljanka Finske i Kosova, a druga je državljanka Finske.

Pročitajte i ovo Potraga za nestalom Dankom Ilić u Boru - 3 Deveti dan potrage Policija blokirala 100 metara oko kuće kod koje je nestala Danka: Ponovo se počelo kopati, stigli i forenzičari

Pročelnica za osnovnoškolsko obrazovanje u Vantaai nije željela ni na koji način komentirati je li bila upoznata da je dječak osumnjičen za ubojstvo u školi doživljavao zlostavljanje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene