Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stravične posljedice bolesti

Dječačiću zbog meningitisa amputirali ruke i noge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako se približavala proslava njegovog prvog rođendana, nešto prije Božića, Marshall Janson je upravo učio puzati i penjati se po stolicama, stolovima i ostalom namještaju. No, samo nekoliko dana kasnije njegovo prvo istraživanje svijeta prekinuto je na stravičan način.

Marshall je, naime, naglo obolio od meningitisa i liječnici su rekli da je jedina šansa da preživi amputacija svih udova. A sve je počelo tako što je jednog jutra Marshallova 32-godišnja majka Stephanie ustanovila da dječačić ima temperaturu i čudne masnice na čelu. Strahujući upravo od meningitisa, ona i njezin suprug Marshalla su odvezli u lokalnu bolnicu, gdje mu se stanje rapidno pogoršavalo, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije joj lako FOTO A misle da je suprug stalno tuče... Slika nije dostupna Dijele želudac Sijamski blizanci: Iako liječnici vjeruju u uspjeh - oni se ne žele razdvojiti

Stoga je hitno prebačen u dječju bolnicu u Bristolu, gdje se mjesec dana oporavljao na odjelu intenzivne njege. Tijekom njegove borbe za život u stalnom ležećem položaju cirkulacija u udovima je nestala i noge i ruke su praktički odumrle. Liječnici su ih morali odstraniti kako bi Marshall preživio.

'Morali su to učiniti. To je užasno, ali sretni smo da je živ. Sada se već privikava i uči kako se snalaziti s obzirom na novo stanje stvari i ide mu odlično. On je i dalje sretno dijete', kaže Marshallova majka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene