Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestašna braća

Dječaci od 3 i 6 godina ukrali roditeljima auto, a ono što su napravili policiju je ostavilo u šoku

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Dvojica dječaka poželjela su novi autić. Da bi se domogla trgovine, braća su ukrala automobil roditeljima. Zabili su se u rasvjetni stup, a policiju i prolaznike ostavili u šoku. Stariji dječak ima šest, a njegov brat tri godine.

Već je bila kasna večer. Otac je spavao. Majka je bila u kupaonici. Želja za novim autićem samo je rasla. Automobil roditelja bio je u garaži. Dvojica dječaka trebala su do trgovine. Godine nisu prepreka, a ni visina ne mora biti problem, pokazala je (ne)zgoda iz Malezije, koja se odvila sredinom tjedna.

No ono što nekima zvuči zgodno i slatko, smiješno i nestašno, moglo je završiti kao tragedija, i to većih razmjera.

Dvojica braće u dobi od šest i tri godine vozila su oko 2,5 kilometra od svoje kuće prije nego što su izgubila kontrolu nad vozilom i zabila se u rasvjetni stup. Srećom, stariji dječak dobio je samo posjekotinu na bradi, dok je mlađi brat prošao neozlijeđen.

Pročitajte i ovo Ilustracija Slatki mali kradljivac Donje rublje, paketi kobasica, skupe dizajnerske cipele... Ništa mu nije strano, neobičan lopov hara susjedstvom

Prolaznici i policija u šoku

Ponukani neopreznošću vozača, grupa motociklista dala se u potjeru za Toyotom Vios, pretpostavljajući da je riječ o vožnji u pijanom stanju. No, teško da su i u najluđim snovima mogli predvidjeti ono što su doživjeli kada su prišli automobilu.

"Gdje je vozač?" čulo se kako pitaju muškarci na snimci kraćoj od minute koju je objavio jedan muškarac na društvenim mrežama, a koja prikazuje dječaka koji stoji pored automobila i nekoliko puta ponavlja da želi u trgovinu: ''Idem u trgovinu. Želim kupiti crni autić.''

Kako su djeca s obzirom na uzrast uopće mogla voziti automobil, mnogima nije jasno, no dvojac je navodno pokazao svu domišljatost - jedan je bio za upravljačem, dok je drugi nagazio na gas, piše New Straits Times.

Nema mira za roditelje

U jednom od videa među komentarima vidi se kako je automobil skrenuo udesno dok je motociklist pratio vozilo, a u drugom dječake kako odgovaraju ženi na pitanja prilično pribrano objašnjavajući što im je bilo na umu. ''Idemo u trgovinu. Mama je kod kuće", rekao je stariji dječak, a brat dodao: "Želimo kupiti crni autić."

Slučaj je zabilježila i policija, koja je dojavu o nesreći dobila u srijedu oko 23:15: "Do nesreće je došlo kada je automobil koji je vozio iz Ulu Melake prema Kampung Nyior Chabangu izgubio kontrolu i zabio se u rasvjetni stup blizu Kampung Titi Chabanga. Vozač je maloljetnik od šest godina, koji je vozio suvozača, brata od tri godine.''

Pročitajte i ovo Beba rođena u vozilu hitne pomoći - 1 Rođen u vozilu Mali Jure požurio, pa požurila i Hitna: "Riječima ne mogu opisati. Još ne vjerujem što se dogodilo"

Pročitajte i ovo Ilustracija ZAKONSKE IZMJENE Važna vijest za roditelje: Pogledajte što se mijenja oko izdavanja dječjih putovnica

''Na temelju istrage dječak je vozio automobil bez znanja roditelja. Njihov otac je spavao, a njihova je majka otišla u WC kada su se dječaci iskrali iz kuće i odvezli automobilom", navodi se u izjavi policije.

Stariji dječak zadobio je posjekotinu na bradi, dok je njegov brat neozlijeđen.

Automobil je pretrpio oštećenja na prednjoj strani.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene