Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četiri dječaka šečući šumom naletjela su na medvjeđi brlog i probudili medvjedicu koja ih je napala.


Incident se dogodio u Švedskoj, izvan uređenih skijaških staza s kojih su dječaci skrenuli, piše Upi.com. Olle Backman ispričao je kako su naletjeli na brlog iz kojeg su vidjeli medvjedicu.

Vezani članci Medvjed koji je oštetio automobile VIDEO Pogledajte ekskluzivnu snimku pomahnitalog napada medvjeda. Stručnjaci otkrili koji su mogući razlozi za ovakvo ponašanje Medvjed i šator Medvjed se prišuljao čovjeku koji je spavao u šatoru, a snimatelj je samo šutio i snimao

Životinja se zaletjela na preplašene dječake i počela nemilosrdno gristi 12-godišnjeg Ollea Friska koji se uspio istrgnuti iz ralja životinje. No, medvjedica ga je sustigla te počela vući u brlog.

Nekoliko minuta kasnije pustila je nemoćnog dječaka i krenula u okršaj s njegovim prijateljima. Jedan od njih uspio se snaći te svom snagom medvjedicu udariti skijaškim štapom i otjerati ju.

'Oprostio sam se sa životom u trenutku kada me medvjedica odvukla u brlog', ispričao je Olle kojem je životinja rastrgala kacigu i teško ga ozlijedila. Helikopterom je prevezen u obližnju bolnicu gdje se uspješno oporavlja od brojnih rana po cijelom tijelu.