Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Niška policija podnijela je kaznene prijave protiv dvojice maloljetnika iz Gornjeg Međurova zbog sumnje da su ubila četiri psa i ih objesili ih na stablo.


Niška policija riješila je slučaj četiri ubijena psa u selu Gornje Međurovo kod Niša čiji su leševi pronađeni 9. ožujka, obješeni za noge na drvo nedaleko igrališta, piše Blic. Tako su protiv 17-godišnjaka i 15-godišnjaka podnijete kaznene prijave zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo ubijanja i mučenja životinja.

Roditelji tvrde da dječaci nisu ubili pse

Vezani članci Čudnovati kljunaši Psi im se pretvorili u čudnovate kljunaše, a vlasnici su snimili preobrazbu Kratki spoj (Foto: thechive.com) Misle da nešto nije u redu s njihovim psima, uhvatili su ih u baš čudnim pozama

Roditelji osumnjičenih dječaka kažu da oni nisu ubili pse te da je cijeli slučaj predimenzioniran u medijima. 'Djeca su tog dana šetala terijera, čiji je vlasnik mlađi dječak, kada su ih je napao čopor pasa u kojem su bila dva velika i pet manjih pasa. Terijer ih je napao, a djeca ih nisu mogla razdvojiti. Dva velika psa i jedan manji su pobjegli, ali terijera nikako nisu mogli odvojiti od leševa četiri ubijena psa jer je poznato da se toj vrsti grči vilica prilikom ugriza. Da bi ga spriječili da dalje napada, objesili su mrtve pse za noge na drvo. Vrlo lako se može utvrditi da je pse ubio terijer', ispričao je otac starijeg dječaka.

Majka mlađeg dječaka kaže kako je kuja Lora skočila u obranu dječaka. 'Ona se otrgnula s povodnika kada su psi počeli lajati. Moj sin se jako uplašio. Teško je sve to podnio i već tri dana ne ide u školu . Djeca su vrlo lako mogla nastradati. On voli pse i nikada ih ne bi mučio', dodala je majka dječaka.