Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon deset godina

Disidenti IRA-e aktivirali automobil bombu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Disidenti Irske republikanske armije (IRA) aktivirali su noćas u gradu Newryju prvi automobil bombu u zadnjih deset godina oštetivši zgradu sudnice, ali ne ozlijedivši nikoga u napadu čija je svrha bila omesti sjevernoirski mirovni proces.

Lokalna bolnica i tvrtke dobile su sinoć oko 22 sata prijeteće pozive od IRA-inih disidenata nakon čega se vozilo nakrcano eksplozivom zabilo u vrata prazne sudnice u Newryju, sjevernoirskom graničnom gradu na pola puta između Belfasta i Dublina.

Pročitajte i ovo Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada Rusi moćnim oružjem otežavaju Ukrajincima na bojišnici Objavili i snimku VIDEO Rusija krenula u masovnu proizvodnju zastrašujućeg oružja: "Zapad nema pojma što se događa, mogu razoriti bilo koji europski grad"

Policija je izvijestila da je bomba eksplodirala pola sata nakon što je počela evakuirati obližnje ulice. Policijski zapovjednik inspektor Sam Cordner izjavio je kako je 'pravo čudo' da nitko u tom području nije ozbiljno ozlijeđen ili ubijen. IRA-ini disidenti koji se protive sjevernoirskom mirovnom procesu nisu aktivirali automobil bombu još od 2001. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene