Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Diplomati u Vijeću sigurnosti UN različito o izvješću o Kosovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Diplomati u Vijeću sigurnosti UN-a neslužbeno su razmatrali izvješće o istrazi oko izgreda koji su se u ožujku dogodili u sudu u Kosovskoj Mitrovici.

Snage UNMIK policije i KFOR-a intervenirale su 17. ožujka i iz zgrade suda u Mitrovici izbacile srpske djelatnike koji su nasilno upali u zgradu tražeći povratak u te sudove. U neredima koji su uslijedili poginuo je jedan ukrajinski vojnik a ozlijeđeno je najmanje 100 osoba među kojima većinom pripadnici UNMIK-a i KFOR-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vijeće sigurnosti poručilo Srbiji 'Rasprava oko statusa Kosova mora biti okončana' Slika nije dostupna Vijeće sigurnosti ocijenilo 'Mir na Kosovu ostaje krhak'

Ruski veleposlanik Vitalij Čurkin rekao je novinarima da je istraga UN-a utvrdila da je uporaba sile protiv kosovskih Srba bila "apsolutno neopravdana"

Diplomati zapadnih zemalja rekli su da je istraga donekle kritizirala akciju UN-ovih snaga i pokazala da je ignoriran savjet za smirivanje stanja koji je poslan iz sjedišta Svjetske organizacije, ali da su vojnici i policajci djelovali u okviru svog mandata.

Glasnogovornik UN-a rekao je da izvješće još nije službeno stavljeno na raspravu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene