Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dinkić: Srbija treba prestati plaćati kosovski vanjski dug

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je u utorak na konferenciji za novinstvo da Srbija treba prestati plaćati kosovski vanjski dug.

Dinkić, koji je i čelnik stranke G 17 Plus, najavio je da će to pitanje pokrenuti na sjednici srbijanske vlade, navodeći kako je riječ o značajnim sredstvima "koja iznose od 100 do 150 milijuna dolara i koja bi se mogla preusmjeriti Srbima na Kosovu, a ne da se daju Albancima".

Pročitajte i ovo Ilustracija Reagirao i Vučić Od četvrtka na Kosovu samo jedna dozvoljena valuta: Dinar se izbacuje iz upotrebe, Srbiju optužili za zloporabu novca Ilustracija UCJENA SNS-a? Zbog duga isključili struju jedanaesteročlanoj obitelji, gradonačelnica im poručila: ''Kako ste glasali, tako ste i dobili"

On je rekao da o tome ne postoji jedinstveno mišljenje, ali očekuje da će taj prijedlog biti prihvaćen na sastanku vlade.

"Ako ne plaćamo dug ne znači da se odričemo političkog zahtjeva za suverenitetom Srbije. Ako se jednog dana vrati taj suverenitet, mi možemo ponovo plaćati taj dug", kazao je Dinkić.

Beogradski mediji nedavno su pisali kako je Srbija, na ime obveza Kosova, raznim vjerovnicima u svijetu posljednjih pet godina isplatila 328,5 milijuna dolara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene