Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija u jugozapadnom Sibiru pokrenula je potragu za muškarcem koji je dao vjerovniku svoje 18-mjesečno dijete kao jamstvo da će otplatiti dug, izjavila je glasnogovornica lokalne policije, a prenose ruski mediji.


Policija je pozvana u selo Jasnaju Poljanu na jugu regije Kemerovo da provjeri izvješća o djetetu koje se iznenada pojavilo u jednoj od seoskih obitelji. Utvrđeno je da je obitelj dobila dijete kao 'jamstvo' da će dug biti otplaćen.

Vezani članci U parkiranom automobilu pronađeno tijelo djeteta - 2 Detalji strašne tragedije u Kninu: Dječačić je pronađen u besvjesnom stanju, ali nisu ga uspjeli spasiti. Gradonačelnik: "Svi smo šokirani..." Hitna pomoć, ilustracija Auto naletio na dijete kod Sinja, prebačeno je u KBC Split

'Policija je pronašla vjerovnika i dijete, ali je on odbio predati dijete izjavivši da ga je od svog dužnika dobio kao jamstvo i odbio ga je vratiti sve dok dug ne bude otplaćen', kazala je glasnogovornica dodavši da je policija morala silom oduzeti dijete. Dijete će biti odvedeno u sirotište, a njegovi otac i majka, za kojima se traga, vjerojatno će ostati bez roditeljskih prava.