Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Devet zatvorenika osuđenih za teška kaznena djela pobunilo se u utorak navečer uz uporabu oružja i pobjeglo s izdržavanje kazne iz pritvorske jedinice u Ustikolini u istočnoj Bosni i pri tome su ranili jednoga čuvara, objavila je Federalna televizija u izvanrednim vijestima.


'Do sada je uhćeno osam od devet odbjeglih zatvorenika', potvrdio je za Sarajevo-x.com Dragan Mioković, iz MUP-a kantona Sarajevo. Dodao je da se trenutno traga za Adnanom Smajićem te da su trojica uhićenih služili zatvorsku kaznu zbog ubojstva, a preostalih šest za raspačavanje droge.

Vezani članci Potres kod Banja Luke Potres jačine 2,4 po Richteru zabilježen kod Banja Luke: "Dobro se zatreslo" Zdravko Mamić Određeno kada se Zdravko Mamić mora javiti u Remetinec. Ako se ne pojavi, za njim će biti raspisana tjeralica i europski uhidbeni nalog

Osuđenici su nešto iza 20.00 sati u zatvoru u Ustikolini napali i razoružali stražare, i jednoga ranili, te se automobilima, koji su kasnije pronađeni u Vojkovićevima, uputili prema Sarajevu. Petorica bjegunaca uhićeni su prije ponoći, a a nešto kasnije još trojica. Mioković je dodao je kako policija nadzire situaciju.

Ministar pravosuđa Federacije BiH Feliks Vidović rekao je kako je jedan stražar iz Ustikoline hospitaliziran no nije mogao reći kakve je ozljede zadobio. Izvijestio je kako su pojačane mjere sigurnosti i u drugim zatvorima u Federaciji BiH.