Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ustikolina u BiH

Pobuna u zatvoru: Uhićeno osam od devet odbjeglih zatvorenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Devet zatvorenika osuđenih za teška kaznena djela pobunilo se u utorak navečer uz uporabu oružja i pobjeglo s izdržavanje kazne iz pritvorske jedinice u Ustikolini u istočnoj Bosni i pri tome su ranili jednoga čuvara, objavila je Federalna televizija u izvanrednim vijestima.

'Do sada je uhćeno osam od devet odbjeglih zatvorenika', potvrdio je za Sarajevo-x.com Dragan Mioković, iz MUP-a kantona Sarajevo. Dodao je da se trenutno traga za Adnanom Smajićem te da su trojica uhićenih služili zatvorsku kaznu zbog ubojstva, a preostalih šest za raspačavanje droge.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

Osuđenici su nešto iza 20.00 sati u zatvoru u Ustikolini napali i razoružali stražare, i jednoga ranili, te se automobilima, koji su kasnije pronađeni u Vojkovićevima, uputili prema Sarajevu. Petorica bjegunaca uhićeni su prije ponoći, a a nešto kasnije još trojica. Mioković je dodao je kako policija nadzire situaciju.

Ministar pravosuđa Federacije BiH Feliks Vidović rekao je kako je jedan stražar iz Ustikoline hospitaliziran no nije mogao reći kakve je ozljede zadobio. Izvijestio je kako su pojačane mjere sigurnosti i u drugim zatvorima u Federaciji BiH.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene