Mladić koji je pucao iz vatrenog oružja na festivalu hrane u sjevernoj Kaliforniji i usmrtio tri osobe, umro je od metka koji je sam sebi ispalio u glavu, navodi se u rezultatima obdukcije, prenose agencije u subotu.

Galerija


Policija je isprva mislila da su napadača, devetnaestogodišnjeg Santina Williama Legana, hicem usmrtili policajci koji su u nedjelju na festivalu češnjaka u gradu Gilroyu bili u ophodnji te su se suprotstavili Leganu kada je počeo svoj pohod.

Vezani članci Hitne službe u Rusiji, ilustracija (Foto: AFP) Pucnjava na fakultetu u Rusiji: Tinejdžer ubio kolegu, nekoliko ih ozlijedio pa pucao u sebe Pucnjava u na festivalu u Kaliforniji (Foto: AFP) - 2 Upao naoružan na festival češnjaka u Kaliforniji, najmanje četiri osobe ubijene, među njima i dijete: ''Pucao je u svim smjerovima''

Šef policije u Gilroyu, Scot Smithee, naglasio je da su trojica policajaca koji su sudjelovali u razmjeni vatre s Leganom svakako heroji jer bi broj umrlih vjerojatno bio veći da se nisu tako brzo suprotstavili napadaču, samo nekoliko sekundi nakon što je počeo pucati.

Ubio dvoje djece

U nalazima obdukcije objavljenima u petak navodi se da je Legan umro od hica što ga je sebi ispalio u usta, kada je već bio ranjen, rekla je Cindy Gallego, glasnogovornica ureda mrtvozornika iz okruga Santa Clara.

Ubijeno je troje posjetitelja festivala, uključujući šestogodišnjeg dječaka te 13-godišnju djevojčicu, a ozlijeđeno je 13 osoba, od kojih neke teško.

Policija je priopćila da je napadač pucao puškom "u stilu AK-47", koju je legalno kupio u Nevadi. Kasnije je u njegovu automobilu pronađena i sačmarica, također kupljena u toj saveznoj državi.

Motiv još nije poznat

Policija i istražitelji FBI-ja vjeruju da je Legan djelovao samostalno, no još nisu utvrdili njegov motiv. Legan je 29. srpnja navečer prerezao ogradu festivala češnjaka u Gilroyu i pucao na ljude, a nešto poslije policija je na njega otvorila vatru. U Leganovu domu pronađeni su ekstremistički materijali, navode policijski izvori. Tijekom napada netko je Legana upitao zašto to čini. "Zato što sam jako ljut", odgovorio je napadač.

Festival češnjaka trodnevni je događaj koji se odvija svake godine u Gilroyju, pedesetak kilometara južno od San Josea. (Hina)