Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Cameron McWilliams, 10-godišnjak iz gradića Doncastera, rekao je majci da želi promijeniti spol i postati djevojčica. Nitko ga nije shvatio ozbiljno, no nekoliko dana kasnije pronašli su ga obješenoga.


Cameron McWilliams je volio odijevati donje rublje za djevojčice, a nekoliko dana prije samoubojstva pitao je može li koristiti šminku.

Vezani članci Ružno pače - 10 Najbolja osveta: Vršnjaci su im se rugali zbog izgleda, a sad su prave zavodnice Velika promjena Prepolovili su se! Potpuno su promijenili način života, a to se odrazilo i na njihov izgled

Majka ga je opisala kao usamljenog dječaka, koji je volio stvari namijenjene djevojčicama.

'Očigledno je bio veoma nesretan kada je tražio da bude djevojčica', rekla je istražiteljima.

Kaže kako su ga jednom zadirkivali kada su ga pronašli u donjem rublju njegove polusestre, ali šminkanje su mu zabranili, barem dok oni odlučuju. Majka kaže kako je njegove neobične interese prvi put otkrila prije 18 mjeseci. Podržali su ga i čak mu kupili i nešto donjeg rublja koje može nositi ispod pidžame.

Rekli su mu kako se šminkati ne može, ali će o tome moći odlučiti sam kada bude dovoljno star za to.

'Znala sam da je zbunjen, ali mislila sam kako je njegova znatiželja normalna i nisam shvatila da je situacija tako ozbiljna', kaže majka.

31-godišnja Cameronova majka pronašla je sina mrtvog 4. veljače. Imao je crni remen oko vrata i činilo se kako stoji uz prozor u odjeći za odlazak u školu.

'Glava mu je bila u nekako čudnom položaju i odmah sam shvatila da nešto nije u redu. Počela sam vrištati', kaže majka.

Unatoč očajničkim pokušajima da ga ožive, dječak je proglašen mrtvim sat vremena nakon dolaska u bolnicu.

Istraga je u tijeku, a majka odbija svaku pomisao kako se ubio baš zbog želje da bude djevojčica. 

Misli da je možda eksperimentirao s remenom i vješanjem, pa je igra otišla predaleko.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju