Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Deset milijardi eura za zaustavljanje imigranata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europske države trebale bi Africi plaćati 10 milijardi eura godišnje kako bi pomogle da se zaustave ilegalni imigranti koji traže bolji život u Europi, rekao je libijski čelnik Moamer Gadafi.

Gadafi je rekao kako se afrički i europski čelnici trebaju uskoro sastati kako bi raspravili taj problem, koji je dosegao do sada najveću razinu i pokrenuo političke rasprave u mnogim europskim državama.

Pročitajte i ovo Grupa azijskih imigranata sjedi na klupi u Sao Teotoniju Važan primjer Zemlja emigranata postala je useljenička destinacija: ''Novac je dobar, posao je dobar i budućnost je dobra'' Integracija - 6 Priča Provjerenog Rade lošije poslove, ne poznaju jezik, a društvo ih sprda i širi govor mržnje: "Bez toga možemo očekivati rast neprijateljstva"

"U našoj konačnoj izjavi zatražit ćemo od Europe da plaća 10 milijardi eura godišnje ako doista želi zaustaviti imigraciju prema Europi", rekao je Gadafi.

Gadafi je govorio na skupu afričkih predsjednika i premijera u
libijskom Sirtu kojim se obilježava sedma obljetnica osnivanja Afričke unije. "Mi želimo afričko-europski summit što je prije moguće. Želimo da nas se smatra partnerima. Mi želimo potporu ali bez preduvjeta", rekao je.

U izvješću UN-a iz srpnja 2006. stoji kako svake godine najmanje 200.000 Afrikanaca ilegalno uđe u Europu, a još 100.000 ih se uhvati u pokušaju.

Neki kreću iz zapadne Afrike i u trošnim brodovima pokušavajući doći do Kanarskih otoka. Drugi prvo prelaze Saharu, pa zatim preko Maroka ili Libije pokušavaju preći Sredozemlje. Neki iz Somalije pokušavaju doći do Europe ili do zemalja Perzijskog zaljeva preko Jemena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene