Urednicu Colorado Indepententa, Susan Green, uhitio je policijski službenik kojeg je snimala nakon što je ovaj uhitio polugolog afro-amerikanca na ulicama Denvera. Novinarka je pokušala snimiti njegovu značku.

Galerija


Novinarka je policajca upozorila da je štiti Prvi amandman, i da ga ima pravo snimati, no on joj je rekao da prestane snimati i da bi joj bilo bolje da se ponaša kao dama, te joj na ruke stavio lisice.

Vezani članci Pulska policija privela još troje preprodavača droge 01 Velika akcija istarske policije: Uhićeno više dilera, kod njih našli drogu, novac, streljivo Krušlin pušten na slobodu - 3 VIDEO Dva osječka suca i Drago Tadić idu u istražni zatvor, donesena odluka i za braću Mamić. Krušlin išetao iz zgrade Županijskog suda

Novinarka je u policijskim kolima zadržana desetak minuta. Snimanje policije u javnosti je legalno, a protivljenje snimanju policije često upućuje na to da žele nešto sakriti, piše Boing boing.net

Na videu kojeg je snimila policija, vidi se uhićenje novinarke koja policajca moli da ju ne ozlijeđuje. ''Imam puno toga reći o događaju i činjenici da me je policajac gurao prema autu i govorio da se ponašam kao dama, ili da se barem pokušam ponašati kao dama, dok sam radila svoj posao. Pitam se i zašto me je spriječavao da radim svoj posao?'', izjavila je Susan Green. Riječ je o novinarki koja se bavila istraživačkim novinarstvom o policijskoj brutalnosti.