Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Del Ponte razočarana pozivom Srbiji i Crnoj Gori u Partnerstvo za mir

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte razočarana je pozivom Srbiji i Crnoj Gori na članstvo u Partnerstvu za mir, kazao je u srijedu u Haagu na redovitoj konferenciji za novinare njezin glasnogovornik Anton Nikiforov.

"Tužiteljica je bila vrlo iznenađena odlukom oko koje nije bila
konzultirana", rekao je Nikiforov, ističući da je Del Ponte razočarana jer je doživjela odluku kao "nagradu za nesuradnju".

Pročitajte i ovo Potres u Crnoj Gori Jačine 4,7 stupnja Novi potres zatresao Crnu Goru, osjetio se i u Hrvatskoj i BiH: "Baš je jako zatreslo, trajalo je desetak sekundi" Potres u Crnoj Gori Kao i sredinom ožujka Novi snažan potres u Crnoj Gori: "Dubrovnik je kratko zadrmalo"

Čelnici NATO-a odlučili su u srijedu na svom summitu u Rigi dati zeleno svjetlo za ulazak Srbije, BiH i Crne Gore u Partnerstvo za
mir.

NATO je također pozvao Srbiju i Bosnu i Hercegovinu da u potpunosti surađuju s Haškim sudom, te najavljuje da će pozorno "pratiti njihove napore u tom pogledu".

Sjevernoatlantski savez je ranije uvjetovao ulazak u Partnerstvo za mir punom suradnjom s Haškim sudom, a na tome su posebno inzistirale Sjedinjene Države, Britanija i Nizozomska.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene