Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte razočarana je pozivom Srbiji i Crnoj Gori na članstvo u Partnerstvu za mir, kazao je u srijedu u Haagu na redovitoj konferenciji za novinare njezin glasnogovornik Anton Nikiforov.


"Tužiteljica je bila vrlo iznenađena odlukom oko koje nije bila
konzultirana", rekao je Nikiforov, ističući da je Del Ponte razočarana jer je doživjela odluku kao "nagradu za nesuradnju".

Vezani članci Milo Đukanović Domoljubi gađali jajima i petardama policajce, napadnut i auto premijerove kćeri: ''U zemlji će vladati red i zakon na koje niste navikli. Uskoro ćete to vidjeti'' Srebrenica Crnogorski premijer smijenio ministra koji negira genocid u Srebrenici: ''Nedopustivo je da iznosi svoje privatne stavove''

Čelnici NATO-a odlučili su u srijedu na svom summitu u Rigi dati zeleno svjetlo za ulazak Srbije, BiH i Crne Gore u Partnerstvo za
mir.

NATO je također pozvao Srbiju i Bosnu i Hercegovinu da u potpunosti surađuju s Haškim sudom, te najavljuje da će pozorno "pratiti njihove napore u tom pogledu".

Sjevernoatlantski savez je ranije uvjetovao ulazak u Partnerstvo za mir punom suradnjom s Haškim sudom, a na tome su posebno inzistirale Sjedinjene Države, Britanija i Nizozomska.